Μεγάλη επιχείρηση οργανώνεται από τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για τον καθαρισμό και το πλύσιμο δρόμων, πεζοδρομίων, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καρδίτσας: «Η επιχείρηση θα γίνει περιφερειακά της πόλης και θα εξελιχθεί από τις 8 το πρωί της Κυριακής και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δημοτική αρχή έχει ζητήσει ήδη τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος που αναμένεται να συνδράμει με 10 οχήματα ενώ έχει ζητηθεί και συνδρομή των υδροφόρων όμορων Δήμων (Τρίκαλα, Λάρισα).

Παρακαλούνται οι δημότες να διευκολύνουν τις εργασίες καθαρισμού και πλυσίματος και στο μέτρο του δυνατού να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους από τους χώρους όπου θα εξελίσσεται η επιχείρηση. Επίσης χρήσιμο θα ήταν να μην υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα που να εμποδίζουν τις διελεύσεις (γωνίες, στενά δρομάκια κλπ).

Τα σημεία που θα γίνει η επιχείρηση είναι οι συνοικίες που επλήγησαν περισσότερο. Δηλαδή Καμινάδες – Σεισμόπληκτα, (από θερινό κινηματογράφο, περιμετρικό, Ποσειδώνος και Μπούσδρα) πίσω από το lidl στην περιοχή του γηπέδου (Παπαναστασίου, Γιαννούλη, περιμετρικό) και στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Φλωράκη, Ολύμπου, Σαμαροπούλου και Θεσσαλιώτιδος.

Εννοείται ότι η παρέμβαση θα γίνει και στις εσωτερικές οδούς που περικλείονται από τα παραπάνω όρια που περιγράφηκαν. Στις περιοχές αυτές θα επιχειρούν και άλλα μηχανήματα καθαρισμού και εργατικό προσωπικό για καλύτερα αποτελέσματα. Η επιχείρηση θα γίνει υπό την εποπτεία της Τροχαίας Καρδίτσας και με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας».