ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

«Αχός βαρύς ακούγεται
πολλά τουφέκια πέφτουν.
Μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι;
Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπι.
Η Δέσπω κάνει πόλεμο
με νύφες και μ’ αγγόνια…»

Ο ΚΑΚΟΣ χαμός κυρίες και κύριοι κι αγαπητά μου παιδιά! Σφάζονται παλικάρια στις ποδιές του Μαρινάκη και του Ιβάν! Οπαδοί, φίλαθλοι, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφοι, κυβέρνηση, αντιπολίτευση! Απαντες σε θέση μάχης, μαλλιοτραβιούνται για το πως θα ηρεμήσουν τους αγαπημένους μας οικονομικούς παράγοντες και… ευεργέτες της χώρας και του αθλητισμού!!

ΜΙΑ το τραβάνε απο δω, στεναχωριέται ο Βαγγέλης. Μια το τραβάνε απο κει στεναχωριέται ο Ιβάν! Αντε τώρα να είσαι κυβέρνηση και να προσπαθείς να τα φέρεις βόλτα και να τους έχεις και τους δύο χαρούμενους! Ποια ελληνοτουρκικά, ποιο προσφυγικό και ποια κρίση! Εδώ είναι τα πραγματικά προβλήματα…

ΕΔΩ είναι που χρειάζεσαι δυνατό καπετάνιο να πιάσει το τιμόνι με τα στιβαρά του χέρια και να οδηγήσει το σκάφος σε ασφαλή ύδατα! Και ευτυχώς μας… ευλόγησε ο Μεγαλοδύναμος και έχουμε τέτοιον καπετάνιο αλλά και το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό. Κι όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση!

ΜΕ το που είδε τον τυφώνα να ρχεται ο πρωθυπουργός, αμέσως τους μάζεψε όλους και τους πήγε με τις… πυζάμες στη βουλή! Εκτακτη συνεδρίαση και έκτακτη ψήφιση τροπολογίας για το ποινολόγιο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού!

ΠΛΕΟΝ μ’ αυτές τις εξελίξεις, πήραν θάρρος και όλες οι κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο μετά την ισοπέδωση της ζωής τους απο τα μνημόνια και τα προγράμματα προσαρμογής! Σου, λέει, για να μπορεί αυτή η κυβέρνηση να σηκώνεται νύχτα και να νομοθετεί εκτάκτως, για τους καλούς μας επιχειρηματίες, όλα μπορεί να τα καταφέρει.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ για παράδειγμα που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις δεν έχουν λόγο ν’ ανησυχούν, ούτε να βολοδέρνουν στο κρύο διαμαρτυρόμενοι! Το ίδιο θα γίνει και μ’ αυτούς. Ενα πρωί θα σηκωθεί ο Βορίδης, θα πάρει τηλέφωνο στον πρωθυπουργό κι ο τελευταίος θα καλέσει εκτάκτως τη βουλή να νομοθετήσει και να δώσει λύση στα προβλήματά τους…

EΔΩ δρομολογείται λύση στο ποδόσφαιρο, στο αγροτικό θα κολλήσουμε; Να τους μαζέψει εκεί ο φίλος μου ο Τζέλλας και οι υπόλοιποι και να πάνε σπίτι όλοι να ζεσταθεί το κοκκαλάκι τους κοντά σε καμια σόμπα! Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Οχι τίποτα αλλο, τρώνε κρύο τζάμπα και οι δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας και δεν είναι και ο ειδικός εκεί να τους συντονίσει οπως τότε στα γεγονότα του καλοκαιριού έξω από το Δημαρχείο!

ΟΠΟΤΕ αδέρφια, δεν θέλω στεναχώριες! Ολα βαίνουν καλώς, όλα είναι δρομολογημένα. Κερδάμε παντού…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Ποιος, τελικά, κυβερνά αυτό τον τόπο;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες»

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Πολυιδιοκτησία και παραρτήματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; Είναι δυνατόν; Πέφτουμε από τα σύννεφα! Ολα τα είχαμε, αλλά αυτό ποτέ δεν μας απασχόλησε στο παρελθόν. Ούτε παραρτήματα, ούτε θυγατρικές. Ο καθένας ασχολούνταν με την ομάδα του! Γι’ αυτό και συγκλονίστηκε το πανελλήνιο!!!

Τα ίδια
Κι αν τους πεις οτι αυτά γινόταν τόσα χρόνια, θα σε κοιτάζουν περίεργα οι του Ολυμπιακού! Αν πάλι πεις οτι τα ίδια που έκαναν οι αλλοι τα κάνουν τώρα αυτοί που διαμαρτύρονταν, θα σε κοιτάζουν περίεργα οι του ΠΑΟΚ! Δηλαδή η πραγματικότητα και η λογική πάνε περίπατο.

Τόσο το χειρότερο
Εδώ ισχύει το κλασικό. Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την… πραγματικότητα!!! Σιγά που θα καθίσουμε να αναλύουμε τώρα όλες τις καταστάσεις! Φωνάζουμε για το “δίκιο” της ομαδάρας μας και όλα τα άλλα ας απασχολήσουν τους… “ειδικούς”!!!

Χωρίς στρατούς!
Και κάθεσαι τώρα κι αν αναρωτιέσαι: Αν όλη αυτή η ενέργεια, όλο αυτό το πάθος για την ομάδα που αγαπάμε (και η οποία μάλιστα δεν είναι καν από την πόλη μας!) ξοδεύονταν μ’ αυτή τη διάθεση για ζητήματα που είχαν να κάνουν με την ίδια μας τη ζωή τι θα γινόταν; Ακόμη και το ίδιο το ποδόσφαιρο θα ήταν διαφορετικό διότι οι κουμανταδόροι των ομάδων (και της πολιτικής ζωής του τόπου κατα πως αποδεικνύεται) θα είχαν μείνει χωρίς… στρατούς!