Το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα της χώρας, τα βήματα που θα ακολουθήσει αυτός και η κυβέρνησή του (μία κυβέρνηση που θα αποτελέσει μείγμα νεότητας και εμπειρίας, μία κυβέρνηση με πρόσωπα και από την κεντροαριστερά, των πιο άξιων, με την επιλογή των σωστών στις σωστές θέσεις) αποτύπωσε βήμα προς βήμα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν έχει το ίδιο πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς δίνει προτεραιότητα στην απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά “ο Αλέξης Τσίπρας μοιράζει φτώχεια μέσω επιδομάτων, ενώ υπερφορολογεί για να μεγαλώσει το κράτος. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους και θα συμμαζέψουμε το κράτος”.

“Παρουσίασα ένα συνολικό σχέδιο για την ανάπτυξη, το οποίο είναι φιλόδοξο, καθώς προβλέπει ανάπτυξη 4% και δημιουργία 700.000 θέσεων απασχόλησης την επόμενη πενταετία”, τόνισε. Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα ψηφίσει τις ελαφρύνσεις που θα φέρει στη Βουλή η Κυβέρνηση δήλωσε πως θα περιμένει να δει τι θα έρθει στη Βουλή. “Αν ερμήνευσα καλά τον κ. Τσακαλώτο κατάλαβα ότι από το μενού των μέτρων έχει συμφωνηθεί μόνο η κοστολόγηση με τους δανειστές”, σημείωσε για να προσθέσει ότι “μέτρα που θα είναι ευθυγραμμισμένα στη δική μας λογική δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ως παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας ότι η ΝΔ θέλει να επωφεληθούν όλοι από την μείωση του φόρου και όχι συγκεκριμένες ομάδες, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση. “Η κυβέρνηση ψήφισε τη μείωση των συντάξεων αλλά είναι αχρείαστο μέτρο, τίμημα της αναξιοπιστίας Τσίπρα” είπε κάνοντας λόγο για κοροϊδία της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας “μακάρι να μην εφαρμοστεί. Το ίδιο ισχύει για το αφορολόγητο που είναι ψηφισμένο μετρό.