Σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς στην Καρδίτσα, με στόχο την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης στις 6 Μαΐου ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα εργασιακά.

Τη σύσκεψη συγκάλεσαν το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων ν. Καρδίτσας, το Συνδικάτο εργατοτεχνιτών οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας. Όπως τονίζουν, «το 2021, 100 περίπου χρόνια μετά τη θέσπιση του 8ώρου στην Ελλάδα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας, με μισθό 550 ευρώ».

Παράλληλα προσθέτουν: «Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Τώρα είναι επιτακτικό συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης και την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να εκφυλίσουν πλήρως την εργατική Πρωτομαγιά. Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αρνήθηκε την πρόταση συνδικάτων και συνδικαλιστών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για κοινή μέρα εορτασμού την 6η Μάη απέναντι στο νομοσχέδιo-τερατούργημα της κυβέρνησης και ευθυγραμμίστηκε με τη θέση του υπουργείου για μέρα «εορτασμού» την Τρίτη του Πάσχα, «κολλητά» δηλαδή με τις αργίες των ημερών. Δίνουμε ηχηρή απάντηση σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και εκφυλισμού της εργατικής Πρωτομαγιάς. Οργανώνουμε την απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη, στις 11:00 στην Κεντρική Πλατεία».