Σύσκεψη φορέων για το θέμα των πανεπιστημιακών σχολών της Καρδίτσας, συγκαλεί το Σάββατο η Δημοτική Αρχή.

Η σύσκεψη θα γίνει στο Δημαρχείο στις 11 το πρωί, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Τσιάκου, ύστερα από την απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμεώς, να αναστείλει τη λειτουργία 38 πανεπιστημιακών τμημάτων, μεταξύ αυτών και του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική ηλικία, που επρόκειτο να λειτουργήσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στην Καρδίτσα.

Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος.

Χαρακτήρισε «αρνητική εξέλιξη» την αναστολή έναρξης λειτουργίας του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη Παιδική Ηλικία, η οποία όπως είπε έρχεται ως συμπλήρωμα εκείνων του σχεδίου Γαβρόγλου, που οδήγησε στη φυγή του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας που ήταν το πιο δυναμικό τμήμα που είχε η Καρδίτσα.

Εμφανίστηκε επικριτικός για τη στάση που κράτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι η Καρδίτσα δικαιούται όχι μόνο να λειτουργήσει το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη Παιδική Ηλικία, αλλά να δημιουργηθούν κι άλλα τμήματα.

Σημείωσε ότι οι αυτοδιοικητικοί για να μπορέσουν να σταθούν σε μια κοινωνία που περνάει δύσκολα πρέπει να έχει διαχρονικό λόγο. «Ο Αυτοδιοικητικός λόγος της νέας δημοτικής αρχής δεν αλλάζει ανάλογα με το ποιος κυβερνάει. Αυτό το έχουν κάνει άλλοι. Θα είμαστε το ίδιο μαχητικοί ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνάει. Μας ενδιαφέρει το συμφέρον των πολιτών το οποίο καλούμαστε να διαφυλάξουμε» ανέφερε, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά είχε καταγγείλει την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο για την απόφασή του να μεταφέρει στο Καρπενήσι το τμήμα δασοπονίας του πρώην ΤΕΙ και το ίδιο έπραξε τώρα.