Νότιο τμήμα Ε-65, ηλεκτροκίνηση Δυτικής Θεσσαλίας, Παράκαμψη Συκεώνας, δρόμος Δέλτα – Παλαμά

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΩΤΗ

Τέσσερα έργα τα οποία θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα, θα αλλάξουν ριζικά την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση από και προς την Καρδίτσα.

Τα ευχάριστα μαντάτα που ήρθαν από τις Βρυξέλλες, αναφορικά με το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε-65, κάνουν λόγο πως εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, πράγμα που σημαίνει πως θα μπουν οι μπουλντόζες επιτέλους στο έργο.

Πρόκειται για το γνωστό τμήμα που θα συνδέσει τον… κολοβό αυτοκινητόδρομο και θα φέρει την Καρδίτσα ακόμη πιο κοντά στη Λαμία.

Θετικές είναι και οι εξελίξεις για την ηλεκτροκίνηση της Δυτικής Θεσσαλίας, όπου όπως γράφαμε, αναδείχθηκε μειοδότης στο έργο και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως μέχρι το 2022 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Ο χρόνος από την Καρδίτσα προς την Αθήνα θα μειωθεί στο μισό…

Ένα επίσης τεράστιο έργο για την περιοχή μας είναι η παράκαμψη της Συκεώνας. Και εδώ οι διαδικασίες «τρέχουν», καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης με την ανάδειξη της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο προϋπολογισμού 33 εκ. ευρώ περιλαμβάνει δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, μια γέφυρα στον Ενιπέα, δύο διαβάσεις, δυο κυκλικούς κόμβους , έργα αντιπλημμυρικά, έργα αποστράγγισης έργα ηλεκτρομηχανικά και παράπλευρους δρόμους όπου απαιτείται.

Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες στο δρόμο Δέλτα – Παλαμά.

Η μετακίνηση προς την πόλη του Παλαμά θα γίνεται με ασφαλή τρόπο και ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά.

Τα τέσσερα προαναφερθέντα έργα βγάζουν την Καρδίτσα από την οδική απομόνωση. Το θέμα όμως είναι επισπευσθούν οι διαδικασίες και να μην υπάρξουν χρονοτριβές.