ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προβληματισμός επικρατεί στον κάμπο της Καρδίτσας, καθώς με το που μπήκαν τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης, εξαφανίστηκαν αμέσως από τους λογαριασμούς των παραγωγών, λόγω των οφειλών που υπάρχουν σε ΕΛΓΑ, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες κλπ.

Τα χρήματα που έμειναν στις τσέπες των αγροτών είναι λιγότερα σε σύγκριση με άλλες χρονιές, αφού ο χρόνος από την προηγούμενη σημαντική πληρωμή ήταν μεγάλος.

Ούτε και αυτή τη φορά δεν θεσμοθετήθηκε η αύξηση του ακατάσχετου στα 15.000 ευρώ

(παρά τις δεσμεύσεις από πλευράς Υπουργείου), με αποτέλεσμα η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης να… εξαφανιστεί για ένα μεγάλο ποσοστό αγροτών που έχει οφειλές.

Τα… βλέμματα των αγροτών πλέον είναι στραμμένα στα μέσα του Δεκέμβρη, όπου θα πληρωθεί το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης, το σύνολο της «πράσινης» ενίσχυσης, η ενίσχυση για τους νέους αγρότες, αλλά και ολόκληρο το ποσό της βασικής στους παραγωγούς που δικαιούνται ποσά κάτω των 250 ευρώ.

Γίνεται αντιληπτό πως αν δεν λυθεί το θέμα με το ακατάσχετο μέχρι τα Χριστούγεννα, δεν θα μείνει τίποτα από τα… ρέστα της ενιαίας ενίσχυσης.

Για το εν λόγω θέμα, παρέμβαση έκανε και ο Συνήγορος του Πολίτη, όπου έκανε λόγο πως οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν φτάνουν στα… χέρια των δικαιούχων λόγω των κατασχέσεων.