Δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα βασανίζουν τέσσερις μήνες τώρα την οικογένεια Γατή της οποίας η ζωή άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο 19χρονος γιος της οικογένειας, Γιώργος, άγνωστο πώς ακόμα, τραυματίστηκε βαρύτατα στις 23 του περασμένου Ιουλίου στην Αντίπαρο, με αποτέλεσμα να παραμένει καθηλωμένος σε κρεβάτι του ΚΑΤ με τη διάγνωση των γιατρών να είναι ξεκάθαρη, τετραπληγία επιπέδου Α7. Η οικογένεια του Γιώργου όλο αυτό το διάστημα στέκεται στο πλευρό του και παράλληλα με τις προσπάθειές της για την καλύτερη φροντίδα του παιδιού, ψάχνει απεγνωσμένα απαντήσεις για τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς που άλλαξαν τη ζωή όλων για πάντα.

Η περιπέτεια της οικογένειας Γατή απασχόλησε την εφημερίδα «realnews» η οποία στο κυριακάτικο φύλλο της φιλοξένησε εκτενές σχετικό ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα  ο Γ. Γατής και η οικογένειά του κατέθεσαν μήνυση, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της επικίνδυνης ή της βαριάς σωματικής βλάβης και για την τέλεση όποιου άλλου αδικήματος διαγνώσθει σχετικά με το συμβάν της 23ης Ιουλίου 2019 στην Αντίπαρο, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί βαρύτατες σωματικές βλάβες, αλλά και κατά παντός τυχόν υπευθύνου για την πρόκληση περαιτέρω βλαβών κατά τη διακομιδή του.
Μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε ο νεαρός. Ο ίδιος έχει κενό μνήμης και δεν θυμάται το παραμικρό από εκείνο το βράδυ. Ωστόσο, τα γεγονότα που προηγήθηκαν του σοβαρού τραυματισμού του όχι μόνο καταγράφηκαν, αλλά έκαναν τον γύρο του κόσμου.
«Δεν γνωρίζω ούτε ποιος με βρήκε ούτε ποιος με μετέφερε στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού. Επίσης δεν γνωρίζω ποιοι και με ποιον τρόπο με μετακίνησαν από το σημείο όπου
βρέθηκα», δηλώνει ο ίδιος.
Από τις αξονικές τομογραφίες στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε σοβαρός τραυματισμός του αυχένα, σπασμένη αριστερή επιγονατίδα, ενώ είχε εκδορές και στα δύο του χέρια, αλλά και μαύρα σημάδια στο πίσω μέρος των μηρών. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός στον αυχένα θα μπορούσε να προκληθεί από ισχυρή πίεση σε επιφάνεια, όπως για παράδειγμα από πτώση
από ύψος τουλάχιστον τριών μέτρων.

Ολο αυτό το διάστημα η οικογένεια Γατή δίνει… μάχη και με την καθημερινότητα. Η  αποθεραπεία του Γιώργου είναι πολυδάπανη και τα καθημερινά έξοδα πολλά. Με αυτό ως
δεδομένο μια ομάδα συμπολιτών ανέλαβε την πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, όπου ανοίχτηκε ειδικός λογαριασμός.
Ηδη η ανταπόκριση των συμπολιτών και όχι μόνο, είναι συγκινητική. Οποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να κάνει τη σχετική κατάθεση στον εξής λογαριασμό: Γενικό Φιλόπτωχον Ταμείον Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων I B A N :
GR9208900100003010103010502 (Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας).