ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Δύσκολα βράδια και απογεύματα τα τελευταία χρόνια έχουμε περάσει πολλά με την Αναγέννηση. Ήττες, συντριβές, πρωτοφανείς καταποντισμούς, μέχρι και απόσυρση από την αγωνιστική δράση για πρώτη φορά στα χρονικά…

Τι να πρωτοθυμηθούμε από “σφαλιάρες” την τελευταία τριετία όπου η λαοφιλής ομάδα της πόλης μας! Που έφθασε να δίνει ντέρμπι και να μην μπορεί να κερδίσει ούτε τον Θεσσαλικό Ματαράγκας (1-1); Την τραγωδία της Γ’ Εθνικής όπου έδινε χαρά σε κάθε πικραμένο; Την ανυποληψία στην οποία είχε περιέλθει ώστε να χάνει σε… κλήρωση του τζόκερ το Κύπελλο της ΕΠΣΚ;

Πλήθος τραγικών καταστάσεων και περιστατικών που χρειάζονται ένα ολόκληρο βιβλίο για να τις μνημονεύσουμε. Γιατί, λοιπόν, ενώ έχουμε ζήσει και μάλιστα πολύ πρόσφατα όλα αυτά στεναχωρηθήκαμε τόσο πολύ απο το προχθεσινό 5-2 στην Ξάνθη; Από μια ομάδα που έπαιζε 31 χρόνια στην Α’ Εθνική;

Η απάντηση είναι εύκολη και απλή: Γιατί η ίδια η ομάδα είναι αυτή που μας πήρε από το χέρι και από την αφάνεια στην οποία την είχαν οδηγήσει, μας έκανε πρωταγωνιστές, μας έδωσε μπόλικες χαρές και καλλιέργησε υψηλές προσδοκίες!

Από τη φρενήρη πορεία της στη Γ’ Εθνική όπου τερμάτησε πρώτη και αήττητη ως η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα, μέχρι την φετινή εξαιρετική παρουσία της στο πρωτάθλημα της super league 2 και στο Κύπελλο Ελλάδος όπου έφθασε εκεί που δεν έφθασε ποτέ στην ιστορία της!

Οι άνθρωποι, λοιπόν, που συγκροτούν φέτος την Αναγέννηση από τον αγωνιστικό χώρο, το τιμ, τη διοίκηση είναι αυτοί που τοποθέτησαν ψηλά τον πήχη όχι στις κουβέντες αλλά στην πράξη!

Γι’ αυτό και μας φάνηκε παράξενο και ξένο το 5-2 στην Ξάνθη και η κακή βραδιά. Συνηθίσαμε στις χαρές!
Ας μην γίνουμε όμως κι αχάριστοι πετώντας στα σκουπίδια ο,τι σπουδαίο έχει κατακτηθεί μέχρι στιγμής απ’ αυτά τα παιδιά που προχθες το βράδυ στο γήπεδο της ακριτικής πόλης τους πήγαν όλα ανάποδα.

Ας μην πάρουμε το φτυάρι της αποδόμησης κι ας κάνουμε την διαφορά στηρίζοντας με όλες τις δυνάμεις μας. Αλλωστε οι ίδιοι είναι πιο στεναχωρημένοι απ’ όλους και είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα αντιδράσουν.

Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ή ακόμη και στη συνέχεια όταν καταγράφονταν οι καλές εμφανίσεις και οι μεγαλειώδεις νίκες γράφαμε από τούτες τις στήλες ότι θα έλθουν και δύσκολες καταστάσεις. Κι εκεί είναι που κάνεις την διαφορά.

Η Ξάνθη έχασε με 4-0 στη Λάρισα, είχε να κερδίσει πέντε ματς και προχθες “αναστήθηκε”. Η Αναγέννηση έχασε με ένα βαρύ σκορ, αλλά όσοι βιαστούν να την τελειώσουν θα κάνουν ένα μεγάλο λάθος…

Δεν είναι αυτή η εικόνα της, δεν είναι αυτές οι δυνατότητές της. Και φυσικά δεν είναι ομάδα που θα νικηθεί από την “εσωστρέφεια” διότι έχει στεγανά και κόσμο να τη στηρίζει.

Ψηλά τη σημαία, λοιπόν…