Παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου πραγματοποίησαν το πρωί οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης για την υγεία, με τη συμπαράσταση φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Οι υγειονομικοί καταλογίζουν βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μη θωράκιση του συστήματος υγείας απέναντι στην πανδημία και για την απουσία μέτρων που οδήγησαν στην έκρηξη των κρουσμάτων.
Ζητούν τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό και κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τη στελέχωση και την ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίσης πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας και επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Χρόνια τώρα, μεθοδευμένα και αποφασιστικά, αυτοί που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας, ψήφισαν και στήριξαν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έκλεισαν κλινικές, χιλιάδες κρεβάτια, ολόκληρα νοσοκομεία» τονίζουν και προσθέτουν: «Αντί να αξιοποιήσει το χρόνο που κερδίσαμε στο πρώτο κύμα για να ενισχύσει το σύστημα υγείας, άδραξε την ευκαιρία για να τρέξει τα σχέδια της σε βάρος των εργαζομένων.
Το καθολικό lockdown παρουσιάζεται ως αναπόφευκτο γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, «αραίωσης» των μαθητών στα σχολεία, αποσυμφόρησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».