Από το περασμένο Σάββατο με την επιβολή του δεύτερου lockdown, έχει “νεκρώσει” κάθε αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα σ’ ο,τι αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό!
Οι μόνες διοργανώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά με πάμπολλα προβλήματα και συνεχείς αναβολές λόγω κρουσμάτων, είναι οι επαγγελματικές. Η super league στο ποδόσφαιρο και η basket league στο μπάσκετ!

Οι υπόλοιπες, έχουν κατεβάσει ρολά, όχι μόνο σ’ ο,τι έχει να κάνει με τους αγώνες τους, αλλά και με τις προπονήσεις που έχουν απαγορευτεί!
Δηλαδή οι αθλητές που συγκροτούν την ερασιτεχνική κοινότητα, έχουν μοναδική επιλογή για να διατηρήσουν την αγωνιστική τους υπόσταση να γυμνάζονται ατομικά στο σπίτι, γιατί τα γυμναστήρια έκλεισαν!
Κι ας υποθέσουμε ότι όντως έχουν την αθλητική συνείδηση και καθημερινά εκτελούν τα προγράμματα που τους έχουν δώσει οι γυμναστές και οι προπονητές τους! Μιλάμε όμως για ομαδικά αθλήματα αρα και για απόλυτη αλλοίωση της φυσιογνωμίας των ομάδων!

ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΣ
Δεν είναι όμως καθαρά αθλητικό το θέμα διότι εκατοντάδες, για να μην πούμε χιλιάδες αθλητές, προπονητές και γυμναστές είχαν ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού τον αθλητισμό!
Ολοι αυτοί έχουν χάσει τις δουλειές τους και αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα μαζί με τις οικογένειές τους!
Σκεφτείτε πόσοι μένουν άνεργοι αυτή την περίοδο με τη διακοπή στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της super league 2, της football league αλλά και της Γ’ Εθνικής τα οποία έχουν σταματήσει!
Μιλάμε δηλαδή, πέραν όλων των άλλων και για έναν οικονομικό και κοινωνικό καταποντισμό με το “λουκέτο” που αποφασίστηκε ως λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

ΑΓΝΩΣΤΟ…
Και κανείς βεβαίως αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα επανακκινήσει η αθλητική δραστηριότητα καθώς όπως ακούμε και διαβάζουμε δεν αποκλείεται όχι μόνο να παραταθεί το “λουκέτο” στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα (χθες ανακοινώθηκε ως νέο μέτρο η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ) αλλά ακόμη κι όταν απελευθερωθούμε να επανερσόμαστε σε αλλεπάλληλα “κλεισίματα” για πολύ καιρό!

ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Η ΜΠΑΛΑ!
Ως αχτίδα φωτός, σε όλη αυτή την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η παγκοσμιότητα και η χώρα μας, μοιαζουν οι ειδήσεις για το εμβόλιο. Μέχρι τότε όμως και κατα πόσο θ’ απαντηθούν τα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητά του, ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί.

Πέρα, δηλαδή, από το θέμα της δημόσιας υγείας που μπαίνει πάνω απ’ όλα είναι και τα κοινωνικά σοκ που προκαλούνται με την βίαιη αλλαγή της καθημερινότητας, με το “πάγωμα” της ζωής και της δραστηριότητας…
Το να μιλάμε, λοιπόν, για μια ήρεμη αθλητική σεζόν, θα είναι κάτι που αγγίζει τα όρια της ουτοπίας!

Για την ώρα έχει χαθεί η μπάλα για τα καλά σε όλα τα επίπεδα…