Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Open είπε οτι η ημερομηνία αυτή “έχει κλειδώσει”.

“Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού και στο σχολικό περιβάλλον”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν πολλά και αναπάντητα, καθώς το Υπουργείο Παιδείας και η υπουργός Νίκη Κεραμεώς, μέχρι στιγμής κρατούν στο σκοτάδι τους γονείς για μια σειρά απο ζητήματα και ενώ ο κορονοϊός είναι και πάλι σε έξαρση στη χώρα μας.

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να επιβεβαίωσε την ημερομηνία, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει με ποιο τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία. Θα πηγαίνουν και πάλι οι μαθητές εκ περιτροπής και πόσοι μαθητές θα είναι ανά τμήμα;

Πώς ακριβώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα υγιεινής και η χρήση μάσκας σε μικρούς μαθητές;

Θα εφαρμοστεί και πάλι τηλεκπαίδευση και πώς δεν θα εξελιχθεί πάλι σε παρωδία, με την εφαρμογή να επαφίεται στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών με πενιχρά μέσα.

Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων δασκάλων, καθηγητών και μαθητών;

Έχουν ληφθεί υπόψη, παραδείγματα ανοίγματος σχολείων στο εξωτερικό, σε καιρό έξαρσης κρουσμάτων, όπως στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ;

Μέχρι στιγμής το υπουργείο δεν έχει μπει στον κόπο να ενημερώσει, ενώ η 7η Σεπτεμβρίου είναι μόλις τρεις εβδομάδες μακριά και θα έπρεπε οι γονείς να γνωρίζουν το σχέδιο που υπάρχει -αν υπάρχει- έστω και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Πηγή : news247