Το όμορφο ταξίδι της Αναγέννησης στο Κύπελλο Ελλάδος που μας οδήγησε σε δρόμους που ουδέποτε αντικρίσαμε στο παρελθόν ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με το παιχνίδι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Οι “πράσινοι” με μια επιβλητική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, πιστοποίησαν την πολύ κατάσταση στην οποία βρίσκονται και εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι οι “κιτρινόμαυροι” παρουσιάστηκαν νωθροί και άτολμοι επηρεασμένοι εμφανώς από το μεγάλο διάστημα της αγωνιστικής απραξίας και τις ελλείψεις κατάφεραν να προηγηθούν με το ευρύ 4-0!

Μάλιστα έχοντας ποσοστά ευστοχίας καταπληκτικά και χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιεστικοί έφθασαν με καλή κυκλοφορία της μπάλας και απίστευτη ευστοχία σε τέσσερα γκολ.

Η Αναγέννηση δεν κατάφερε να παρουσιάσει την εξαιρετική εικόνα που μας έχει δώσει στο πρωτάθλημα. Μαθημένη να μην παίζει “πίσω” και να μην “καταστρέφει” το παιχνίδι, προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να φθάσει στα επίπεδα απόδοσης που μπορεί.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι η ομάδα της Καρδίτσας έφθασε να παίζει με τον Παναθηναϊκό σε προημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος λέει πολλά.

Αυτή η ομάδα δεν είναι για στεναχώρια και είναι σίγουρο ότι έχει να μας δώσει πολλές συγκινήσεις στο μέλλον.

Τα γκολ που έγραψαν την ιστορία του αγώνα πέτυχαν ο Βιτάλ στο 6′ και στο 20′, ο Αιτόρ στο 32′ και ο Καρλίτος δέκα λεπτά αργότερα.

Στην επανάληψη η Αναγέννηση προσπάθησε και κατάφερε να μην ανοίξει κι άλλο το σκορ, ενώ και ο Παναθηναϊκός έριξε τον ρυθμό του αφού πέτυχε το στόχο του να κάνει ένα ευρύ σκορ μετατρέποντας τη ρεβάνς στην Καρδίτσα σε διαδικαστικού χαρακτήρα αγώνα.

Σε δηλώσεις του ο Περικλής Αμανατίδης τόνισε στο τέλος του αγώνα:

“Επηρεαστήκαμε από την αποχή και τα προβλήματα με τον κορονοϊό. Δεν είχαμε καλή εικόνα, παρόλες τις ελλείψεις. Δεν σημαίνει κάτι, τα παιδιά έχουν κάνει μεγάλη πορεία. Ένα ρισπέτκτ για τη δουλειά που έχουν κάτι. Στην Καρδίτσα θα είμαστε βελτιωμένοι”.

“Φάνηκε ότι δεν είχαμε ρυθμό στο πρώτο μέρος, φάνηκε η απουσία του ενός μήνα απ’ τα πόδια των παικτών. Φάνηκε ότι δεν μπορούσαμε αν αναπτυχθούμε. Θα ψάξουμε στον εγωισμό μας, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, γιατί τη θεωρούμε πρωταγωνίστρια την ομάδα μας”.