«Τζάμπα μάγκας», «το τραγικό από το γελοίο δεν απέχει πολύ» και τα... ΜΑΤ στο Δημαρχείο για τα αιολικά

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Δημάρχου Βασίλη Τσιάκου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννη Σβάρνα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή τη γνωμοδότηση επί των νέων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στα Άγραφα.
Ο Δήμαρχος αρχικά εισηγήθηκε στο σώμα να γνωμοδοτήσει αρνητικά, επικαλούμενος την ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει το σώμα τον περασμένο Φλεβάρη αλλά και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο «Ιανός».
Σβάρνας
Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Σβάρνας, ανέφερε ότι ο κ. Τσιάκος ως αντιπεριφερειάρχης εισηγήθηκε το 2011 την έγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το συγκεκριμένο έργο.
«Προεκλογικά το 2019 αλλάξατε γνώμη για να γίνεται αρεστός στον κόσμο. Με τη σημερινή εισήγηση γίνεστε τζάμπα μάγκας γιατί είναι γνωμοδοτική και δεν επηρεάζει το έργο» ανέφερε και πρόσθεσε: «Γιατί δεν ακυρώνετε τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για την ενοικίαση των δημοτικών εκτάσεων για την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς ρεύματος; Προσωπικα και ως παράταξη είμαστε υπέρ των ΑΠΕ, αλλά όταν υπάρχει διαφορετική γνώμη από την τοπική κοινωνία δεν μπορεί κανείς να μην τη σεβαστεί».
Τσιάκος
Απαντώντας ο κ. Τσιάκος, σημείωσε ότι «το τραγικό από το γελοίο δεν απέχει πολύ». «Στην περιφέρεια δεν εγκρίναμε όταν ήμουν αντιπεριφερειάρχης κάτι, αλλά είχαμε βάλει ως όρο την υπογειοποίηση τους δικτύου μεταφοράς ενέργειας που αφορούσε την Καρδίτσα. Μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί οι οποίοι συνεδρίαζαν με τα ΜΑΤ και λένε ότι ακούν την τοπική κοινωνία.
Σας θυμίζω ότι δεν ήταν η σημερινή η δημοτική αρχή αυτή που 10 μέρες πριν φύγει, συνεδρίαζε με ΜΑΤ έξω από το Δημαρχείο και προσπαθούσε να περάσει όλα όσα χρειάζονταν οι εταιρείες για τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα. Ποιός δημιούργησε όλες τις αγκυλώσεις; Άλλοι έκαναν κωλοτούμπα και τώρα ψηφίζουν όχι και καλά κάνουν αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, αλλά να μην κουνάνε το δάχτυλο» σημείωσε με νόημα, αναφερόμενος στη στάση και τις αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής.