Την αντιμετώπιση του φαινομένου των συχνών κατολισθήσεων και καθιζησεων που καταγράφονται στην περιοχή Σαραντάπορο- Νεράιδα προωθεί η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.
Την περιοχή επισκέφθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων Δημήτριο Κουτρομάνο.
Ο κ. Τσιάκος ενημερώθηκε για την εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης που αφορά στην αντιμετώπιση κατολισθήσεων και καθιζήσεων οι οποίες εμφανίζονται με σημαντική συχνότητα στην περιοχή.
Στόχος της εκπόνησης της μελέτης είναι αφού πρώτα μελετηθούν τα γεωλογικά φαινόμενα και αφού αποφασιστούν τα απαιτούμενα τεχνικά έργα, να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.
Ο κ. Τσιάκος μετά την επίσκεψή του στην περιοχή δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα σημείο στο οποίο συχνά εμφανίζονται κατολισθητικά φαινόμενα. Με την μελέτη που εκπονούμε θα έχουμε τις απαντήσεις που απαιτούνται ώστε να δρομολογήσουμε οριστικές λύσεις. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουμε ανταποκριθεί σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής αλλά και των διερχόμενων που συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο. Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας ήταν οι ανθρώπινες κοινότητες και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Συνεχίζουμε ακούραστα το έργο μας καθώς για αυτό μας επέλεξαν οι πολίτες αυτού του Νομού».