Η ομάδα του Αγριίου μπήκε πολύ δυνατά φέρνοντας τον ΑΣΚ σε δύσκολη θέση στο παιχνιδι που έγινε χθες στο κλειστό γυμναστήριο της Καρδίτσας για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας…

Οι Αγρινιώτες, χωρίς άγχος και έχοντας πολύ καλά ποσοστά, εκμεταλλευόμενοι και τη νωθρότητα του ΑΣΚ στην αμυντική του συμπεριφορά κατόρθωσαν να περάσουν μπροστά στο σκορ ακόμη και 16-25 περίπου στο μέσο δευτέρου δεκαλέπτου!

Γρήγορα όμως η ομάδα της Καρδίτσας “ξύπνησε” και άρχισε να… αποκαθιστά την τάξη! Μείωσε σε 28-32 (μ’ αυτό το σκορ έκλεισε το ημίχρονο) και τελικά στην επανάληψη ξεκίνησε τη μεγάλη αντεπίθεση για να κάνει επίδειξη ισχύος και να φθάσει τελικά σε μια άνετη νίκη με σκορ 80-51 μη αφήνοντας την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Καρδίτσας!
Στην τρίτη περίοδο του αγώνα το συγκρότημα του Δημήτρη Λιόγα κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα, σε άμυνα και επίθεση, πέτυχε ένα εντυπωσιακό σερί πόντων και έφθασε από κει που ήταν πίσω στο σκορ να προηγείται με 56-41!

Τα πράγματα είχαν πλέον απλοποιηθεί για το τελευταίο δεκάλεπτο και η παρέα του Γιάννη Μπουρούση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, πετυχαίνοντας τελικά μια άνετη νίκη που πιστοποιείται και από το σκορ της αναμέτρησης.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Με τη νίκη αυτή οι “κυανόλευκοι” παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και μέσα φυσικά στο στόχο τους που δεν είναι άλλος από την απ’ ευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.
Θα έχουν και τα “νεκρά” τους διαστήματα, θα έχουν και τις κακές τους ημέρες, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε διαδρομή μιας ομάδας, αλλά δεν χωρά αμφιβολία σε κανέναν απ’ όσους ασχολούνται με τα δρώμενα του εν λόγω πρωταθλήματος, πως συγκροτούν την πιο γεμάτη ομάδα σε όλους τους τομείς.
Από τη διοίκηση μέχρι τον αγωνιστικό χώρο και τον κόσμο που έδωσε χθες και πάλι το παρών ύστερα από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.
Με ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό που θα δώσουν την μεθεπόμενη Τετάρτη στην Αθήνα ο ΑΣΚ αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη θέση με 28 βαθμούς.

ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: (Λιόγας): Γράβας 11 (7 ριμπάουντ), Τσιλούλης 4, Μπουρούσης 14 (8 ριμπάουντ), Κακλαμάνος 5 (1), Σπυριδονίδης 4, Χάλαρης 13 (1/1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Draskovic 13 (14 ριμπάουντ), Τσούκας 9 (1), Αλεξιάδης, Πεφάνης 7 (1).
ΑΓΡΙΝΙΟ (Διαμαντάκος): Crnic 9 (3), Βακουφτσής, Μπαζίνας 9 (1), Τσούκας 4, Μήτσου 1, Κυριλής 10 (2), Κουρουπάκης 5 (10 ριμπάουντ), Μπάλος 9, Νικολαΐδης 4, Γκάτζιος.