ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

 Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στον αθλητισμό της πόλης! Η προχθεσινή Κυριακή ήταν μία από τις πιο ωραίες ημέρες τα τελευταία χρόνια με την τεσσάρα της Αναγέννησης στο θεσσαλικό ντέρμπι επί του Ολυμπιακού Βόλου και τον θρίαμβο του ΑΣΚ μέσα στην Αθήνα επί του Τρίτωνα στο ντέρμπι κορυφής της Α2 του μπάσκετ!

Δεν μιλάμε μόνο για τ’ αποτελέσματα αυτά καθ’ αυτά, αλλά για το γεγονός ότι εντάσσονται μέσα σε μια γενικότερη σπουδαία πορεία των δύο συλλόγων που φροντίζουν φέτος να μας μοιράζουν απλόχερα όμορφα συναισθήματα, σε καιρούς πολύ δύσκολους. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλητισμού της Καρδίτσας μια ομάδα ποδοσφαίρου και μία ομάδα μπάσκετ πρωταγωνιστούν ταυτόχρονα σε κορυφαίο επίπεδο!

Είναι κάτι που δεν το χουμε ξαναζήσει και πραγματικά το απολαμβάνουμε με όλη μας την καρδιά. Φυσικά, η Αναγέννηση και ο ΑΣΚ δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που μας ταλανίζουν στην καθημερινότητά μας!

Δεν γίνεται ούτε να βελτιώσουν τους οικονομικούς δείκτες της περιοχής, ούτε να εξαλείψουν τις όποιες στρεβλώσεις υπάρχουν. Μιλάμε, άλλωστε για αθλητισμό και για ψυχαγωγία! Επειδή όμως η ψυχαγωγία είναι σημαντικός τομέας για την ισορροπία του κάθε ανθρώπου, μπορούμε να πούμε ήδη ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους ανθρώπους που έχουν συγκροτήσει αυτές τις δύο αθλητικές προσπάθειες και μας κάνουν να χαιρόμαστε!

Δεν είναι μικρό πράγμα μέσα στη μαυρίλα των ημερών που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει να γελάει λίγο το χειλάκι μας. Οχι μόνο από τις νίκες, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι αυτές είναι κομάτι μιας υπερβατικής διαδρομής που έχει στόχο το μεγάλο, το όνειρο…

Ζωή χωρίς υπερβάσεις και όνειρα δεν είναι ζωή. Είναι μιζέρια. Οπότε αυτές οι δύο ομάδες φέτος, χέρι – χέρι (ή μάλλον χέρι… πόδι για ν’ ακριβολογούμε!!!), η κάθε μια στο γήπεδό της και απο κοινού μας βγάζουν απ’ αυτό το καθεστώς και μας δίνουν ένα αίσθημα ανάτασης. Κάτι που το χει πολύ μεγάλη αυτός ο ταλαιπωρημένος τόπος!

Ένας τόπος απομονωμένος, που αιμοραγεί συνεχως σε ανθρώπινο δυναμικό που χάνει νέους που μεταναστεύουν, που αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής αλλά που αντιστέκεται!

Κι έρχεται ο αθλητισμός να σηκώσει κεφάλι! Να κοιτάξει κατάματα συλλόγους άλλων μεγάλων πόλεων και να βροντοφωνάξει: “Ωπα, παλικάρια, τώρα ήρθε η σειρά μας να πρωταγωνιστήσουμε”!!! Οχι πως δεν το προσπάθησε κι άλλες φορές στο παρελθόν, αλλά σ’ αυτή την έκταση ποτέ!

Ζούμε λοιπόν μία πολύ όμορφη συγκυρία! Κι επειδή τις συγκυρίες δεν τις φέρνει ο… αέρας, αλλά οι άνθρωποι, είναι μια πραγματικότητα που έχει τη σφραγίδα εκείνων που έχουν αναλάβει τα ηνία των δύο συλλόγων!

Αυτοί έχουν φέρει την Αναγέννηση και τον ΑΣΚ σ’ αυτό το σημείο, αυτοί με τις κινήσεις τους έχουν ανοίξει τον ορίζοντα. Οπότε, εξαρτάται και από όλους εμάς τους υπόλοιπους αν θα εμεταλλευτούμε την ευκαιρία στηρίζοντας κυρίως όταν έρχονται τα δύσκολα…