Η εικόνα που αντίκρυσαν όσοι παρακολούθησαν την περασμένη Τετάρτη τον αγώνα Απόλλωνα Μακρυχωρίου – Μετέωρα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, ήταν πραγματικά… “μαγική”!!!

Ο αγωνιστικός χώρος είχε μετατραπεί σε μια… λιμνοθάλασσα και σε πολλά σημεία του οι ποδοσφαιριστές αντί για ποδόσφαιρο επιδόθηκαν σε μονομαχίες αγώνα υδατοσφαίρισης!!!  Η έκπληξη δεν έχει να κάνει φυσικά με την εικόνα αυτή καθ’ αυτή διότι την είχαμε… συνηθίσει εδώ και δεκαετίες!!!

Είχαμε συνηθίσει να γίνεται η Καρδίτσα ρεζίλι στο πανελλήνιο μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων των αγώνων της Αναγέννησης λόγω της απαράδεκτης κατάστασης του χλοοτάπητα… Το χαμε πάρει απόφαση!

Όμως, εδώ, υπάρχει μια λεπτομέρεια… Το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε η ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου με τα λεφτά των φορολογουμένων Καρδιτσιωτών… Για την οποία καμάρωναν οι φορείς που εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση για τη δρομολόγηση του έργου και φωτογραφίζονταν χαμογελαστοί λες και κατάφεραν να φτιάξουν την Πυραμίδα του Χέοπα!!!

Τότε, ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” με συνεχή σχόλια προειδοποιούσε: “Αργήσαμε που αργήσαμε καμια 12αριά χρόνια να πράξουμε το στοιχειώδες, αλλά αφού τα καταφέραμε, ας προσέξουμε τουλάχιστον να το κάνουμε σωστά και να μην πάνε τα λεφτά χαμένα…..”

Στου… κουφού την πόρτα όμως όσο θέλεις βρόντα! Πέρα απο τις φθορές που προκλήθηκαν την ώρα των εργασιών στο ταρτάν του Σταδίου (ένα φτιάχναμε, δύο χαλούσαμε, δηλαδή, για να το πούμε λαϊκά!) αποδείχθηκε επι της πράξεως πως κάτι δεν έγινε καλά…

H εικόνα είναι πραγματικά θλιβερή (λακούβες, κακή κλίση κλπ) και ήδη έχουν κατατεθεί ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιιο (Σωτήρης Αντωνίου) που δεν απαντήθηκαν.

  • Θα μας ενημερώσει εμπεριστατωμένα κάποιος αρμόδιος για το τι ακριβώς συνέβη;
  • Θα αποζημιωθεί ο Καρδιτσιώτης που ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕ απο την τσεπούλα του και αυτό το “εργο”;
  • Θα μας εξηγήσετε πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για να διατηρηθεί η… λιμνοθάλασσα και οι λακούβες και τι επιπτώσεις θα υπάρξουν στους υπεύθυνους;
  • Μήπως θα χαρακτηριστούμε πάλι… “κακοί” που τολμάμε και ρωτάμε;

Μήπως να το “σβήσουμε” κι αυτό όπως “έσβησε” η “ενοχλητική” Αναγέννηση που όταν είχε σοβαρή διοίκηση διεκδικούσε και απαιτούσε τα στοιχειώδη μ’ αποτέλεσμα αυτά τα ζητήματα να ερχονται στο προσκήνιο;Κάποιος θα πρέπει να απαντήσει τεκμηριωμένα και άμεσα στους πολίτες αυτού του τόπου που πληρώνουν απ’ αυτά που δεν έχουν κάθε είδους φόρου (μέχρι και κλήσεις παρκαρίσματος απο το 2007!!!) για να βλέπουν αντί για αγωνιστικό χώρο στο Στάδιο, υδροβιότοπο κατάλληλο για… αγριόπαπιες…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ