ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ

Ήμουν θυμάμαι δέκα χρονών, σεζόν 2007-2008, όταν ο παππούς μου με πήγε εκείνη την πρώτη βόλτα στο γήπεδο. “Θα πάμε στην Αναγέννηση, παίζουμε με το Πολύκαστρο και το ματς είναι κρίσιμο για τα μπαράζ”, μού είπε.

Είχα πολλές απορίες μέσα σε αυτή την πρόταση, αλλά δεν πρόλαβα να τις εκφράσω, γιατί οι απαντήσεις ήρθαν από μόνες τους, όταν είδα για πρώτη φορά τόσο κόσμο μαζεμένο, για αυτή την ομάδα με τα κιτρινόμαυρα. Από τότε γεννήθηκε μια αγάπη που έχει σημαδέψει τη ζωή μου. Στα εύκολα, στα δύσκολα, στα ψηλά και στα χαμηλά, πάντα δίπλα σε αυτή την κιτρινόμαυρη καψούρα. Πολλοί ρωτάνε, “Τι είναι για σένα Αναγέννηση;”

Αναγέννηση είναι εκείνοι οι παίκτες που σε έκαναν να την ερωτευτείς και το όνομά τους έγινε σύνθημα στα χείλη σου, εκείνοι οι άνθρωποι που χωρίς να τούς ξέρεις τούς αγκάλιασες σε εκείνο το γκολ στις καθυστερήσεις, σε εκείνη την άνοδο, σε εκείνο το διπλό που ήσουν κρεμασμένος στον φράχτη ή στην κερκίδα, εκείνοι που τούς κοίταξες στα μάτια για να βρεις κουράγιο στη δύσκολη στιγμή, σε ένα κακό παιχνίδι, σε μία ήττα, σε έναν υποβιβασμό, είναι η οικογένεια, είναι οι εκδρομές, είναι η πίκρα και η γλύκα, η απογοήτευση και ο ενθουσιασμός, είναι οι δικοί σου άνθρωποι, η παρέα και η οικογένεια, οι στιγμές που χτίσατε μαζί.

Αναγέννηση είναι εκείνο το όνειρο που βγαίνει αληθινό, χωρίς να εκπληρώνεται, είναι το ταξίδι που απολαμβάνεις ακόμη κι αν ο προορισμός δεν είναι αυτός που φανταζόσουν.

Αναγέννηση δεν είναι οι κατηγορίες, τα κύπελλα και οι διακρίσεις.

Αναγέννηση είναι να μην μπορείς να μιλήσεις από τα συνθήματα που τραγούδησες στο γήπεδο, μέχρι και την επόμενη Κυριακή. Αυτό είναι το δικό μας κύπελλο. Αναγέννηση ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε για μια ζωή, είτε στο τοπικό είτε στη Superleague, γιατί η

Αναγέννηση είναι τρόπος ζωής, είναι η προσωποποίηση των ανθρώπων που χάσαμε από κοντά μας, αλλά μέσα από αυτή μένουν ζωντανοί δίπλα μας.

Αυτή η άνοδος, λοιπόν, αυτή η επιστροφή, αφιερωμένη σε όλους όσους είμαστε εδώ, αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν φύγει από κοντά μας.
Παππού Γιώργο σε ευχαριστώ που με έκανες Αναγέννηση.
Τραγούδα κι εσύ από κει ψηλά, αν και ξέρω πως το κάνεις ήδη.

(Η φωτογραφία είναι από το match program της Γ’ Εθνικής, σεζόν 2007-08, στο ματς Αναγέννηση Καρδίτσας-Προσοτσάνη Δράμας. Ο πιτσιρικάς στα δεξιά της φωτογραφίας είμαι εγώ!)