ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή που πραγματοποιούνταν η σύσκεψη υπο την προεδρία του πρωθυπουργού της χώρας για όλα τα ανοιχτά αθλητικά ζητήματα καθώς και για την ιστορία που έχει ανοίξει με τα τηλεοπτικά συμβόλαια της ΕΡΤ για τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, στην ειδησεογραφία μεταξύ άλλων “έπαιζε” η παρακάτω είδηση:
«Υπάρχει συμφωνία 2 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά ΑΦΜ, δηλώνει ο επενδυτής που ενδιαφέρεται για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης Τομ Παπαδόπουλος…»

ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ όλες οι εφημερίδες, όλα τα ενημερωτικά διαδικτυακά φόρουμ, το είπαν στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, παντού! Αποκλείεται, λοιπον να μην το πληροφορήθηκαν οι καθ’ υλην αρμόδιοι για τα αθλητικά δρώμενα, η κυβέρνηση, οι εισαγγελείς, τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου και της πολιτείας…

ΕΚΤΟΣ αν έχουν πάει όλοι μαζί διακοπές στη… Χονολουλού κι έκλεισαν τα κινητά και κάθε πηγή ενημέρωσης απο την πατρίδα!!! Διαφορετικά δεν εξηγείται η παροιμιώδης αδιαφορία και αδράνειά τους απέναντι σε μια ιστορία που εμπίπτει σε νομικά ζητήματα!

Χαμόγελα και ευχάριστη διάθεση στη σύσκεψη για τα αθλητικά θέματα υπο τον πρωθυπουργό… Να κοιμόμαστε ήσυχοι…

ΠΕΡΑ από το ηθικό μέρος το οποίο απο τη στήλη έχουμε αναδείξει ούκ ολίγες φορές (για το οποίο βέβαια… χέστηκαν οι πρωταγωνιστές!) υπάρχει υποτίθεται ο νόμος! Απο που κι ως που μπορεί να βγαίνει ένας τύπος (τον οποίο αποκαλούν “αυτοδημιούργητο βασιλιά Τομ”) και να λέει ότι έχω 2 εκατομμύρια ευρώ και θέλω ΑΦΜ κάποιας ΠΑΕ για να το αγοράσω για την ομάδα μου;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ τα ΑΦΜ για να αγοράζονται και να πωλούνται; Σοκοφρέτες; Πως είναι δυνατόν σε συνθήκες που μπλοκάρεται και παρακρατείται και το τελευταίο ευρώ του πολίτη απο τις τράπεζες για καμια δόση στην εφορία, να βγαίνει ένας τύπος και να μιλάει για 2 εκατομμύρια ευρώ για αγορα ΑΦΜ;

ΕΧΕΙ καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τέτοιου είδους “αγοραπωλησίες” και συγχωνεύσεις εκτρώματα στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό; Αν ναι, να ξέρουμε κι εμείς οι πολίτες, να ξεκινήσουμε ενέργειες για να βρούμε κανένα… καθαρό ΑΦΜ να το αγοράσουμε!!!

ΕΧΕΙ αναστείλει τη δραστηριότητά της η αρμόδια αρχή έρευνας για το μαύρο χρήμα; Μπορεί πλέον ο καθένας να κάνει ο,τι γουστάρει; Ρωτάμε για να ξέρουμε ρε παλικάρια για να κανονίσουμε την πορεία μας και να μην πάμε σαν τα… πρόβατα κάθε λίγο και λιγάκι να πληρώνουμε αυτά που δεν χρωστάμε!!!

ΑΛΛΑ ξέχασα και γράφω… αρλούμπες πρωί πρωί! Οι νόμοι και οι ελεγκτικές αρχές ασφαλώς και υπάρχουν, αλλά αφορούν στη δραστηριότητα των κοινών θνητών! Οι…. “αυτοδημιουργητοι Βασιλιάδες Τομ”, εμπίπτουν σε άλλες διατάξεις… “γαλαζοαίματων”!!!
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι σ’ αυτό το ντουνιά…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δηλαδή έτσι επιστρέφουμε στην κανονικότητα;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Σε τίποτα δεν διαφέρει το να μην υπάρχουν νόμοι από το να μην εφαρμόζονται οι νόμοι»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΑΡΧΑΙΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Η πιο παράξενη…
Η πιο παράξενη αγωνιστική περίοδος για τον αθλητισμό της Καρδίτσας θα είναι αυτή που έρχεται. Κατα κύριο λόγο γιατί θ’ απουσιάζει απο τις εθνικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου η μεγαλύτερη αθλητική οντότητα της περιοχής μας η Αναγέννηση…

Άκλαυτη…
Η οποία μετά την καταστροφική θητεία φαντομάδων και χαρταετών, πήγε άκλαυτη και θα παίζει για πρώτη φορά στα χρονικά στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ!

Το ΑΦΜ
Κι επειδή γράφουμε δίπλα για τον “αυτοδημιουργητο Βασιλιά Τομ” που ψάχνει ΑΦΜ για να συγχωνεύσει για μία ακόμη φορά τον Ηρακλή (ΑΕ Ποντίων Κατερίνης εδώ και κάποια χρόνια) έχει ενδιαφέρον μια απάντηση στο παρακάτω ερώτημα.

Τι θ’ απαντούσαμε;
Αν παρουσιάζονταν ένας άλλος…. “αυτοδημιούργητος Βασιλιάς Τομ”, στα πράγματα της Αναγέννησης και πρότεινε να κάνει το ίδιο, να αγοράσει δηλαδή το ΑΦΜ μιας ομάδας που θα παίζει σε ανώτερη κατηγορία για να πάρει τη θέση της η δική μας, θ’ απαντούσαμε όλοι όσοι αυτοπροσδιοριζόμαστε Αναγεννησιώτες “ΟΧΙ”; Όλοι – όλοι θα το ξεκόβαμε απο την αρχή ή κάποιοι θα το… ψιλοκουβέντιαζαν λίγο;
Ε;