Στο ημίχρονο του Σαββατιάτικου αγώνα με τον Ολυμπιακό που θα γίνει στο νέο μεγάλο κλειστό της Καρδίτσας , θα βραβευτεί από τον Α.Σ.Κ. KSD, μια σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, που σημάδεψε μια τεράστια ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό της χώρας μας.

Ο Αργύρης Καμπούρης, τεχνικός σύμβουλος σήμερα του Ολυμπιακού, θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην ανάπαυλα. Ο παλαίμαχος διεθνής σέντερ του Ολυμπιακού, με 126 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, με 16 σεζόν (1979-1995) με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, στον ιστορικό θρίαμβο του 1987.

Με δυο δικές του βολές, γράφτηκε το τελικό 103-101 στο ματς με την τότε Σοβιετική Ένωση και η χώρα μας πανηγύρισε για πρώτη φορά έναν ευρωπαϊκό τίτλο σε ομαδικό άθλημα, το Ευρωμπάσκετ του ’87, το οποίο έμελλε να είναι η αφετηρία για την άνοδο και την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ. Η αγωνιστική του προσφορά αλλά και το ήθος του, τον κατατάσσουν στις μεγάλες δόξες του ελληνικού αθλητισμού.

Δείτε πιο κάτω τις δύο βολές του Αργύρη Καμπούρη που σημάδεψαν την ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ στον θρυλικό τελικό με την Σοβιετική Ενωση και στο έπος του ’87.