ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Δυστυχώς όσο κυλάει το πρωτάθλημα της super league 2, επιβεβαιώνονται όλο και περισσότερο εκείνοι που έκαναν λόγο για συγκεκριμένο… “αέρα” που πνέει στα κέντρα αποφάσεων ευνοώντας την πορεία συγκεκριμένων ομάδων!

Αν και βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες αγωνιστικές, οι οποίες μάλιστα διεξάγονται πλέον μετ’ εμποδίων λόγω της πανδημίας, έχουμε ήδη σαφή δείγματα για τη φορά του… ανέμου! Φυσάει προς Βορρά!!!
 Ξεκινά από τη Βέροια και φθάνει μέχρι την Ξάνθη! 

Μέσα όμως σε μια ζωντανή διαδικασία, όπως είναι το ποδόσφαιρο, πάντα προκύπτουν οι απρόβλεπτοι παράγοντες που δημιουργούν προβλήματα στις προβλέψεις της… “Μετεωρολογικής Υπηρεσίας”!
Στην περίπτωσή μας η ομάδα που πάει κόντρα στις… “καιρικές συνθήκες” είναι η Αναγέννηση!

Είναι AYTH που οργανώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο το περασμένο καλοκαίρι έχοντας μια δυνατή διοίκηση, αγωνιστικό τμήμα και κόσμο συσπειρωμένο, ΑΥΤΗ που παίζει την καλύτερη μπάλα διαθέτοντας το πληρέστερο ρόστερ της κατηγορίας και μια υποδειγματική επαγγελματική λειτουργία και είναι ΑΥΤΗ που δείχνει ικανή με τις επιδόσεις της όχι απλά να πρωταγωνιστήσει, αλλά σταδιακά να γίνει το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του βορείου ομίλου!

Λίγο τα εμφατικά σκορ (τεσσάρες και πεντάρες), λίγο το “διπλό” στην Αθήνα επί του Ολυμπιακού Β’ αλλά και η καταπληκτική πορεία στο Κύπελλο όπου έφθασε στα προημιτελικά, έχουν αναστατώσει και θορυβήσει εκείνους που μελετούν και σχεδιάζουν επί… χάρτου τις εξελίξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο! Εκείνους που κατορθώνουν πάντα να το κρατάνε στον πάτο!

Τα όσα τρελά διαδραματίστηκαν με την μεθόδευση της αναβολής του αγώνα της Καβάλας την περασμένη Κυριακή ήταν ένα ακόμη δείγμα του “σχεδιασμού” που φαίνεται να υπάρχει!
Οπως βεβαίως και η διαιτησία του αγώνα που προηγήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ Β’ όπου ο ρέφερι πέραν όλων των άλλων (ανύπαρκτο πέναλτι κλπ) ξανάβαλε στο τσεπάκι την κίτρινη κάρτα που ετοιμαζόταν να δείξει (και ν’ αποβάλει) σε παίκτη καθ’ υπόδειξη του πάγκου των γηπεδούχων!!!

Κι επειδή η Αναγέννηση παρόλα αυτά κατόρθωσε με το απόλυτο της έδρας της, την ισοπαλία στη Λάρισα και το “διπλό” στο Κερατσίνι να βρίσκεται σε απόσταση βολής από την κορυφή (θα ήταν πρώτη αν δεν λαμβάνονταν υπόψιν τα… “τεστ Χαντιταγκι”!!!) το πράγμα αρχίζει να χοντραίνει! Ετσι φθάσαμε σε έναν απίθανο ορισμό διαιτητων για το επερχόμενο ματς των “κιτρινόμαυρων” στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή (Τρίγλια) που προκαλεί πάλι γέλιο σ’ όλη την επικράτεια!!!

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι… «μάγοι Χουντίνι» που διευθύνουν το ποδόσφαιρο θεώρησαν σωστό να ορίσουν διαιτητή από την Ξάνθη με βοηθούς Καβαλιώτες!!! Για να… δέσει ακόμη περισσότερο η παρέα προσέθεσαν και τεταρτο διαιτητή από τη Βέροια!!!

Δηλαδή το μόνο που λείπει, είναι να ορίσουν και παρατηρητή τον… Χαντιτάγκι για να κάνει κανένα από τα γνωστά τέστ κορωνοϊού σε περίπτωση που μπερδευτούν τα πράγματα και έχουμε απρόβλεπτη εξέλιξη!!!

Όλα τα παραπάνω πιθανότατα και αναλόγως της πορείας της Αναγέννησης μπορεί να τα δούμε να… αναβαθμίζονται. Μπορεί όμως και να λογαριάζουν όλοι αυτοί δίχως τον ξενοδόχο!

Κι αυτό γιατί ο αέρας μερικές φορές αλλάζει κατεύθυνση δίχως να το πάρουμε είδηση!