Οι κόρνες των τρακτέρ ήχησαν πένθιμα χθες στη Μητρόπολη. Συγγενείς, φίλοι, συναγωνιστές από το αγροτικό κίνημα και σύντροφοι από το ΚΚΕ είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Βαγγέλη Μπούτα, στην εμβληματικότερη μορφή του αγροτικού κινήματος της χώρας που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής σε ηλικία 66 ετών.

Η «σημαία» των αγωνιζόμενων αγροτών λύγισε, ύστερα από σκληρή μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια απέναντι στην επάρατο νόσο και τα τραύματα που του προκάλεσε το ατύχημα που είχε με το τρακτέρ κατά τη διάρκεια αμπελουργικών εργασιών.

Επί τρεις δεκαετίες παρέμεινε πιστός στις ιδέες του, πρωτοστατώντας στους αγώνες για τα δίκια των αγροτών γι’ αυτό και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης. Γερό σκαρί ο ίδιος, σφυρηλατημένος στους δρόμους του αγώνα, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά συνέχισε γεμάτος υπομονή και σθένος τον προσωπικό του αγώνα. Γι’ αυτό και δεν έκρυψε από τους συναγωνιστές και συντρόφους του το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία του αδιάκοπου αγώνα σε όλα τα επίπεδα.

Η Μητρόπολη γέμισε με κόσμο από την Καρδίτσα, που άφησε στη μέση τη «μάχη» που δίνει τρεις

μέρες με τη λάσπη. Στην τελετή που έγινε στην κεντρική πλατεία του χωριού, η οποία ήταν περιστοιχισμένη με τρακτέρ, παραβρέθηκαν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα, αγρότες, εκπρόσωποι του αγροτικού κινήματος. Τα «αγροτικά» τραγούδια και το μοιρολόι του κλαρίνου μεγάλωσαν τη συγκίνηση.

Ο Βαγγέλης Μπούτας αφήνει πίσω του την αγαπημένη του σύζυγο Χριστίνα, τα παιδιά του και τα εγγόνια τα οποία υπεραγαπούσε.

Ο Νέος Αγώνας απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του