Το απίστευτο επίτευγμα του Αμανατίδη στο Κύπελλο Ελλάδος!

 Κύπελλο Ελλάδος έχουμε στο τριήμερο που ακολουθεί  και “ζωντανεύουν” οι μνήμες των ρομαντικών του ποδοσφαίρου! Από εποχές που ο θεσμός είχε μια άγρια ομορφιά και δεν ελλειπαν οι εκπλήξεις όπου μικρές σε όνομα ομάδες, κατόρθωναν να επιτυχάνουν σπουδαίες νίκες και προκρίσεις, έναντι των “μεγάλων”!

Άπειρες οι ιστορίες και παιχνίδια που έμειναν ανεξίτηλα στις θύμησες των φιλάθλων…

Με αφορμή τον αγώνα της Αναγέννησης κόντρα στην Καλλιθέα που θα γίνει αύριο στο Δημοτικό Στάδιο μας έρχεται στο νου και ένα πραγματικό επίτευμα που έχει κάνει ο σημερινός προπονητής των “κιτρινόμαυρων” Περικλής Αμανατίδης, όταν ήταν στο τιμόνι του Αγροτικού Αστέρα το 2005!

Τότε, η ομάδα του Ευόσμου αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και μάλιστα αντίπαλος της Αναγέννησης που τότε είχε μια παρακμάζουσα πορεία.

Πέρα απο την κατάκτηση του πρωταθλήματος οι “πράσινοι” της Θεσσαλονίκης, έγραψαν ιστορία στο θεσμό του Κυπέλλου καθώς έφθασαν μέχρι τα ημιτελικά, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ ομάδα Γ’ Εθνικής!

Στον πρώτο γύρο ο Αγροτικός Αστέρας είχε κερδίσει στον Εύοσμο τον Βύζαντα Μεγάρων με 6-2. Στον δεύτερο γύρο επιβλήθηκε της άλλοτε Κυπελλούχου Καστοριάς με 3-1, για να φθάσει στη φάση των “32” όπου έπεσε πάνω στον ΠΑΟΚ!

Σε νοκ άουτ ματς που έγινε πάλι στον Εύοσμο, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε, αλλά η ομάδα του Αμανατίδη ισοφάρισε, το παιχνίδι πήγε στην παράταση και κρίθηκε στα πέναλτι όπου οι “πράσινοι” έκαναν την έκπληξη της χρονιάς κερδίζοντας με 5-4!!!

Ακολούθησε ο αγώνας για τους “16” φάσης με τον Αγροτικό Αστέρα να κερδίζει και τον Εργοτέλη (2-0) και να πάει στα προημιτελικά όπου σε διπλούς πλέον αγώνες απέκλεισε τον Εθνικό Αστέρα Καισαριανής με 1-1 στην Αθήνα και 4-0 νίκη στον Εύοσμο!!!

Το… παραμύθι σταμάτησε μόλις ένα βήμα από τον τελικό!!! Απέναντι στην ΑΕΚ έχασε στο ΟΑΚΑ με 3-0, για να πετύχει μια μεγάλη νίκη με 1-0 στον Εύοσμο αλλά τελικά ν’ αποκλειστεί.

Αν τότε γινόταν το “θαύμα”, ο Αγροτικός Αστέρας θα έπαιζε στον τελικό με τον Ολυμπιακό κι επειδή ο τελευταίος κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν, θα έπαιρνε εισιτήριο για συμμετοχή στην Ευρώπη ως η πρώτη ομάδα Γ’ Εθνικής που θα πετύχαινε κάτι τέτοιο!!!

Ο Περικλής Αμανατίδης, πέρα από τις 11 ανόδους που έχει πετύχει με διάφορες ομάδες στην προπονητική του καριέρα έχει στο ενεργητικό του κι αυτή την ξεχωριστή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος! Ελπίζουμε να την… επαναλάβει με την Αναγέννηση!!

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ο Αγροτικός Αστέρας εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική (είχε και τον Μπάνε Νίκιτς πιτσιρικά στη σύνθεσή του!!!) και η μόνη ήττα που έκανε ήταν από την Αναγέννηση στην Καρδίτσα (1-0) με γκολ του Κοντού!!!

Στην ένθετη ΦΩΤΟ το χαμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ στο ιστορικό ματς στον Εύοσμο!!!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ