Κύμα ενθουσιασμού έχει προκαλέσει στη φίλαθλη κοινότητα της Καρδίτσας η απόφαση του Γιάννη Μπουρούση να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση για να κλείσει τη μεγάλη καριέρα του στην αγαπημένη του πόλη και στον ΑΣΚ.

Ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό και χαρά αισθάνονται οι “κυανόλευκοι” που πλέον ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο επίπεδο και βεβαίως έχουν κάθε λόγο να προσδοκούν σπουδαία πράγματα για το άμεσο μέλλον!

Οι “κυανόλευκοι” πέρα από το καλωσόρισμα στον σπουδαίο συμπολίτη μπασκτεμπολίστα, παρουσίασαν με ένα όμορφο φωτογραφικό κολάζ  το βιογραφικό του (μόνο στις διασυλλογικές του παραστάσεις κι όχι με την Εθνική που είναι… άλλο τόσο)  που είναι πραγματικά βαρύ κι ασήκωτο!

Πάρτε… ανάσα και διαβάστε:

«Το συναρπαστικό ταξίδι του Γιάννη Μπουρούση επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε….
21 χρόνια γεμάτα τίτλους και μοναδικές στιγμές
Η ανακοίνωση της επιστροφής του μεγάλου Γιάννη Μπουρούση στην Καρδίτσα, για να αγωνιστεί στον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας, ήταν μια από τις ειδήσεις της ημέρας σε πανελλήνιο επίπεδο. Απόλυτα δικαιολογημένα, μιας και πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους αθλητές της τελευταίας εικοσαετίας στο ελληνικό αλλά και το διεθνές μπάσκετ. Έναν αθλητή που επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι του στα γήπεδα όλου του πλανήτη.
Ο ύψους 2,15 μ. σέντερ τις δυο προηγούμενες δεκαετίες σημάδεψε το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ με το ταλέντο αλλά και την προσωπικότητά του. Η επαγγελματική του καριέρα χρειάζεται… βιβλίο για να περιγραφεί, γιατί είναι γεμάτη από μεγάλες στιγμές, ατομικές διακρίσεις και τίτλους που δίκαια κατατάσσουν το Γιάννη ως έναν από τους πραγματικά μεγάλους του μπάσκετ.
Σε συλλογικό επίπεδο λοιπόν, ο Γιάννης αγωνίστηκε σε δέκα ομάδες σε αυτά τα 21 χρόνια επαγγελματικού μπάσκετ.
 Το 2000 ξεκίνησε αυτή η μοναδική διαδρομή, με τον Μπουρούση να φεύγει από την πόλη μας, άγνωστο τότε στο μπασκετικό κοινό και να βρίσκει στα 17 του την ευκαιρία στην ΑΕΚ στου αείμνηστου πλέον, Ντόυσαν Ίβκοβιτς. Μετά από επεμβάσεις στα γόνατά του και πολλή δουλειά, καταφέρνει το 2001 να βρεθεί στα 18 του στην ανδρική ομάδα της ΑΕΚ, που είχε τότε προπονητή τον Ντράγκαν Σάκοτα. Κάνει την πρώτη του εμφάνιση για 1,5 λεπτό στη Δράμα απέναντι στον ΚΑΟΔ, με την ΑΕΚ να κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδας. Είναι ο πρώτος του τίτλος σε μια καριέρα γεμάτη από διακρίσεις.
Την επόμενη σεζόν 2002-2003, ο Μπουρούσης αποκτά πιο ενεργό ρόλο, κάνει ένα καταπληκτικό ματς στους τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό, https://www.youtube.com/watch?v=i5mu9dn4hv4 ενώ πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Ευρολίγκα. Με πολλή δουλειά, έρχεται σταδιακά η καθιέρωση και την περίοδο 2003-2004, ο προπονητής Φώτης Κατσικάρης του δίνει πιο ενεργό ρόλο, τον οποίο ενισχύει και την επόμενη σεζόν. Τη σεζόν 2005-2006 στα 22 του πλέον, ο Γιάννης είναι ο βασικός σέντερ της ΑΕΚ, όμως δεν τελειώνει τη σεζόν, αφού στο φινάλε μετακομίζει στη Μπαρτσελόνα και αγωνίζεται στο Ισπανικό πρωτάθλημα.
 Το καλοκαίρι του 2006, υπογράφει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό του Πίνι Γκέρσον. Στο λιμάνι θα αγωνιστεί για πέντε χρόνια μέχρι το 2011 με πέντε εξαιρετικές σεζόν που τον φέρνουν το 2009 στην καλύτερη πεντάδα της Ευρολίγκα. Στην πενταετία 2006-2010, θα κατακτήσει ένα Κύπελλο Ελλάδας, θα είναι δυο φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας της Basket League, ενώ με τον Ολυμπιακό θα αγγίξει την Ευρωπαϊκή κορυφή, με δυο παρουσίες σε Φάιναλ Φορ της Ευρολίγκα, αλλά και τον τελικό του 2010 απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Είναι πλέον ένας από τους καλύτερους σέντερ στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ…
 
Το 2011 μετακομίζει στο Μιλάνο και στην Αρμάνι, συμπαίκτης με τον Αντώνη Φώτση.
 Μετά από μια διετία στην Ιταλία, το η Ρεάλ Μαδρίτης τον εντάσσει στο δυναμικό της, με την οποία θα κατακτήσει την Ευρολίγκα το 2015, θα είναι στον τελικό του 2014 και θα σηκώσει το Ισπανικό Πρωτάθλημα το 2015 αλλά και δύο Κύπελλα Ισπανίας το 2014 και το 2015.
 Κάτοχος του «Τριπλ Κράουν» με τη Ρεάλ, το 2015 αλλάζει πόλη αλλά όχι χώρα και μετακομίζει στη Βιτόρια και τη Κάχα Λαμποράλ, σήμερα Μπασκόνια. Εκεί θα κάνει τη σεζόν της καριέρας του, αναδεικνύεται MVP του Ισπανικού Πρωταθλήματος, μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρολίγκα για δεύτερη φορά, ενώ θα οδηγήσει την ομάδα του στο Φάιναλ Φορ της Ευρολίγκα.
 Επιστροφή στα πάτρια εδάφη την επόμενη σεζόν, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αυτή τη φορά, με τον οποίο θα κατακτήσει το εγχώριο ντάμπλ το 2017.
 Το καλοκαίρι του 2017 θα κάνει το μακρινό ταξίδι για την Κίνα, όπου θα αγωνιστεί για δυο χρόνια στους Ζεγιάνγκ Λάιονς. https://www.youtube.com/watch?v=pQt-hzScuOY
 
Το 2019, επιστρέφει στην αγαπημένη του Ισπανία και την ACB, για να ξαναβρεί στη Γκραν Κανάρια τον προπονητή Φώτη Κατσικάρη.
 
Την περασμένη σεζόν, στο φινάλε της επαγγελματικής του καριέρας, θα βρεθεί στο Περιστέρι, για να συναντήσει και πάλι τον Αργύρη Πεδουλάκη.
 Κι αν κουραστήκατε, κρατείστε την ανάσα σας για τους αριθμούς:
 
Στην Ευρολίγκα: 14 σεζόν με 6 ομάδες, 1 τίτλος, 5 παρουσίες σε Φάιναλ Φορ, 284 αγώνες, με 2.408 πόντους, 1.603 ριμπάουντ και 194 μπλοκ. 2 φορές 1ος ριμπάουντερ της Ευρολίγκα, 3ος ριμπάουντερ, 8ος μπλοκέρ και 10ος σε αγώνες στην ιστορία της Ευρολίγκα.
 Στη Basket League: 12 σεζόν με 4 ομάδες, 2 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 307 αγώνες με 2.649 πόντους, 1.842 ριμπάουντ και 224 μπλοκ.
 Στην ACB: 5 σεζόν με 4 ομάδες, 1 Πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα, 138 αγώνες με 1.171 πόντους, 687 ριμπάουντ και 57 μπλοκ.
 Στην Ιταλία: 2 σεζόν με 1 ομάδα, 77 αγώνες με 888 πόντους, 481 ριμπάουντ και 50 μπλοκ.
 Στην Κίνα: 2 σεζόν με 1 ομάδα, 104 αγώνες με 1.743 πόντους, 986 ριμπάουντ και 67 μπλοκ.
 
 Συνολικά, σε 21 σεζόν πρωταθλημάτων, ο Γιάννης Μπουρούσης μετράει: 626 αγώνες με 10 ομάδες, 6.451 πόντους, 3.996 ριμπάουντ και 398 μπλοκ !!!
Ένας πραγματικός θρύλος των γηπέδων είναι στην Καρδίτσα, είναι εδώ για το μπάσκετ της περιοχής μας, είναι εδώ για τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας…
Μείνετε συντονισμένοι, αύριο ακολουθεί η αναφορά στην πραγματικά αγαπημένη του ομάδα: Την Εθνική Ομάδα…»