Σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα σχέση με πέρυσι, όπως ήταν αναμενόμενο, κινήθηκε η φετινή εορταστική αγορά της Καρδίτσας.

Ο λόγος γίνεται φυσικά για τα καταστήματα τροφίμων στα οποία απευθύνθηκε το καταναλωτικό κοινό για την αγορά των προϊόντων που συνθέτουν το εορταστικό τραπέζι, αφού τα εμπορικά καταστήματα ήταν κλειστά εξαιτίας του lockdown.

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ

Χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι, αλλά καλύτερη σε ότι αφορά τις αρχικές προσδοκίες, ήταν η κίνηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία. Όπως τόνισε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του Σωματείου των κρεοπωλών κ. Κώστας Μπέσιος, όσα αρνιά και κατσίκια είχαν μπει στα σφαγεία, είχαν πωληθεί ή είχαν μπει στη λίστα των παραγγελιών μέχρι την Μ. Παρασκευή.

Στα 8-8,5 ευρώ οι τιμές «Δεν φουλάραμε από προμήθειες, αλλά ότι μπήκε στο ψυγείο έφυγε» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι τιμές κινήθηκαν στα 8 ευρώ το κιλό για όσους προμηθεύτηκαν ολόκληρο τον οβελία και στα 8,50 ευρώ για όσους αγόρασαν κομμάτια. Συγκριτικά με πέρυσι οι πωλήσεις στα αμνοερίφια κατέγραψαν μια κάμψη κατά 70%, ενώ πολύ χαμηλή ήταν η κατανάλωση στα υπόλοιπα ήδη κρέατος.

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ

Σε ότι αφορά τα αρτοποιεία, η κίνηση σε καμία περίπτωση δεν παρέπεμπε σε πασχαλινή περίοδο σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Θωμά Πετρινιώτη. «Η εικόνα τις τελευταίες ημέρες προ καραντίνας, θύμιζε ένα απλό Σαββατοκύριακο» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «έφυγαν μερικά εορταστικά προϊόντα όπως τσουρέκια και πασχαλινά βουτήματα, αλλά ως εκεί. Καμία σχέση μεπέρυσι».

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΕΙΑ

Πολύ μικρούς τζίρους κατέγραψαν και τα ζαχαροπλαστεία σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χαλβαντζή. «Ούτε το 30% του περυσινού τζίρου δεν έπιασαν τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία. Ποια πασχαλινή πε- ρίοδος; Υπήρχαν μέρες που ο τζίρος ήταν χειρότερος από μια κακή καθη- μερινή προ της καραντίνας. Τίθεται θέμα επιβίωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων.