ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ είναι πάντα στο πρόγραμμα σε έκρυθμες καταστάσεις όπως αυτές που ζούμε στις μέρες μας! Είναι πολύ πιθανή, λοιπόν και στην περίπτωσή μας. Το έδαφος προσφέρεται! Πέρα δηλαδή από το αχαλίνωτο ψεύδος που δίνει και παίρνει, είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να ζήσουμε και μια μεγάλη προβοκάτσια από την απέναντι πλευρά, ώστε να γίνει μεγαλύτερο νταβαντούρι, ανάλογα με το τι ακριβώς αυτή επιδιώκει.

AN επιδιώκει ένα γενικότερο “λαμπάδιασμα” ή απλώς ασκεί πίεση θα φανεί. Για την ώρα φαίνεται ότι ισχύει το δεύτερο, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει μεχρι που μπορεί να φθάσει το όλο πράγμα, οπότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΕΠΙΣΗΣ παίζει πολύ και το ενδεχόμενο να γίνει της τρελής από μια βλακεία που μπορεί να κάνει κάποιος απο δω μεριά. Από υπερβάλλοντα… “πατριωτικό” ζήλο που λέμε να αρχίσουν να τουφεκάνε στο ψαχνό ορισμένοι “Κολοκοτρώνηδες”! Όλα είναι πιθανά, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα σ’ αυτές τις περιπτώσεις!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ να πέσει το πραγματικό “τουφεκίδι”. Να τα λέμε αυτά, γιατί κάποιοι μπερδεύονται και νομίζουν ότι θα πάρουμε την… πόλη με τα αβολίδωτα και με τις κραυγές στο ίντερνετ! Κι αν αρχίσει το πραγματικό “τουφεκίδι”, τότε η κατάσταση αλλάζει. Τότε γίνεται σοβαρή…

ΔΙΟΤΙ αγαπητοί μου όταν πέφτουν οι σφαίρες οι πραγματικές και οι βόμβες, όταν αρχίζει η κόλαση, τότε προκαλούνται θύματα. Αυτά που οι… καλοί μας σύμμαχοι τα ονομάζουν “παράπλευρες απώλειες”.

ΔΕΝ ξεχάσατε φαντάζομαι τη Γιουγκοσλαβία; Επίσης όλο και κάτι θα χει πάρει τ’ αυτί σας από τα δελτία ειδήσεων για τις “παράπλευρες απώλειες” ή τους… κατά λάθος στόχους στις μέρες μας. Στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη, στο Λίβανο, στη Λιβύη, στη Συρία…

ΕΠΙΣΗΣ να θυμίσουμε πως όταν αρχίζει ο πραγματικός πόλεμος, τότε συμβαίνει και κάτι άλλο! Αν το σπίτι σου γίνει στόχος (κατα λάθος ρε αδερφέ!), αν κινδυνεύουν τα παιδιά σου, τότε παίρνεις τα… μπαγκάζια, βάζεις ο,τι πιο απαραίτητο (αν προλάβεις) και ψάχνεις τρέχοντας με τη γλώσσα έξω και αγωνιώντας να βρεις έναν ασφαλή προορισμό!

ΤΟΤΕ αρχίζει να μαυρίζει ο ουρανός! Τότε δεν έχει ούτε like στο facebook, ούτε “Αγριες Μέλισσες”, ούτε Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λίγκ, ούτε “Παπαφλέσσα” στο MEGA! Τότε έχει… “όπου φύγει – φύγει”! Και είναι πολύ πιθανό να πέσεις πάνω σε κάποιον που θα σου πει: “Να πας αλλού ρε. Να καθίσεις να πολεμήσεις. Τι τα ήθελες τα παιδιά και τα έκανες ρε…”!!!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ γράφαμε και χθες ας χαλαρώσουμε λίγο από τις κορώνες, ας δούμε τα πράγματα ψύχραιμα και κυρίως ας εστιάζουμε στις αιτίες που δημιουργούν όλη αυτή την τραγωδία που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και στην αποκτήνωση..

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Πόσο πάει το κιλό ο σανός;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Δεν γνωρίζω κανέναν λαό που να πλούτισε ύστερα από νίκη στον πόλεμο»

ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ – ΓΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Απέναντί μας έχουμε να κάνουμε με ένα φασιστικό καθεστώς! Μια εξουσία του Ερντογάν που με την ενθάρρυνση, τη χρηματοδότηση, τον εξοπλισμό και τις γλύκες των εταίρων μας, βρίσκεται σε αχαλίνωτη διάθεση για νταβατούρια, γιατί έτσι προστάζουν τα οικονομικά συμφέροντα! Η εισβολή στη Συρία και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε μας το αποδεικνύουν…

Παίζουν… “μπάλα” όλοι!
Επίσης, το αποδεικνύει, η συστηματική εργαλειοποίηση των προσφύγων τις τελευταίες ημέρες ως μοχλό πίεσης προς τους Ευρωπαίους και τη δημιουργία προβλημάτων στη χώρα μας! Ολα αυτά όμως εντάσσονται σ’ ενα γενικότερο ανταγωνιστικό πλαίσιο, με συσχετισμούς που κάθε φορά αλλάζουν. Παίζουν “μπάλα” δηλαδή όλοι!

Οικονομικά συμφέροντα
Δεν υπάρχουν “σύμμαχοι” και “εχθροί”, δεν υπάρχουν “δικοί μας” και “δικοί τους”, υπάρχουν ΜΟΝΟΝ οικονομικά συμφέροντα που συγκρούονται! Απο εκεί αρχίζουν και τελειώνουν τα πάντα! Με τον κόσμο της κάθε χώρας να είναι τα θύματα! Να ξεκινάμε με τη γενεσιουργό αιτία.

Ανθρωπιστές
Κι όμως αυτή η αιτία στις όποιες συζητήσεις εξελίσσονται, δεν αναφέρεται καν! Ειναι στην… άκρη λες και ενοχλεί! Λες και γίνεται προσπάθεια να τη βάλουν κάτω από το χαλί! Και όλοι όσοι συγκρούονται και θησαυρίζουν μέσα από το δράμα ανθρώπων, παριστάνουν στο τέλος και τους… ανθρωπιστές!!!

Οι ίδιοι
Μέχρι και ο Ερντογάν κάνει δηλώσεις ότι νοιάζεται για τους πρόσφυγες! Αυτοί που προκαλούν τις εκατόμβες των θυμάτων, την ισοπέδωση ολόκληρων χωρών, αυτοί που προκαλούν τα εκατομμύρια των μεταναστών και προσφύγων, τα σύγχρονα Αουσβιτς, είναι οι ίδιοι που μιλούν για “ανθρώπινο πρόσωπο”…!!!

Ποιοι κονομάνε απ’ όλα αυτά;

Για να εκτιμήσει, λοιπόν, κανείς την κατάσταση σφαιρικά δεν χρειάζεται να κάνει τρομερές και βαθυστόχαστες αναλύσεις. Aρκεί και μόνο να ψάξει και να βρει ποιοι είναι κερδισμένοι απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και πλέον και τόσο κοντά μας. Ποιος ρε παιδί μου κονομάει να το πούμε έτσι στη λαϊκή αργκό απ’ όλη αυτή την ιστορία; Ποιοι είναι εκείνοι που θησαυρίζουν όταν πέφτουν βόμβες, πεθαίνουν και ξεριζώνονται άνθρωποι;

Το γράφαμε τις προάλλες, πηγαίνετε λίγο στις εκθέσεις για να δείτε τα κέρδη της οπλοβιομηχανίας που έχουν εκτοξευτεί. Ρίξτε μια ματιά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας από τη Γερμανία για παράδειγμα.  Α, και στο δικό μας εξοπλιστικό, να μην ξεχνιόμαστε μιας και είμαστε… σύμμαχοι!!!

– To σκίτσο είναι του Gunduz Aghayev