Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, οι Καρδιτσιώτες τήρησαν φέτος το παραδοσιακό έθιμο της Τσικνοπέμπτης.
Μετά από τρία χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, οι Καρδιτσιώτες τίμησαν την Τσικνοπέμπτη όπως της… αρμόζει και έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς.
Από το πρωί άρχισαν να στήνουν τις πρώτες ψησταριές, ενώ το μεσημέρι οι ψήστες (που ήταν τα πιο… δημοφιλή πρόσωπα της ημέρας στις παρέες) είχαν πιάσει δουλειά σε κάθε κεντρικό δρόμο και πεζόδρομο της πόλης.
Τσιπουράδικα, ταβέρνες, καφετέριες και σπίτια, άναψαν τα κάρβουνα και τα κρέατα μπήκαν στη σχάρα. Με καλό κρασί και τσίπουρο για συνοδεία, θαμώνες και περαστικοί απόλαυσαν την ημέρα, ξεφεύγοντας για λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα.
Σύμφωνα με την παράδοση, παρέες συγκεντρώθηκαν σε σπίτια, αυλές και καταστήματα για να ψήσουν κρέας και να «τσικνίσουν», γλεντώντας την ημέρα που επιβάλλει κρεατοφαγία.