ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΣΤΗΝ εποχή της… ελευθερίας του λόγου (μη γελάτε μιλάμε σοβαρά!) του πλουραλισμού των απόψεων, της αδέσμευτης δημοσιογραφίας, είναι τελικά λιγάκι δυσκολάκι να πεις ή να γράψεις ό,τι σκέφτεσαι, δηλαδή την άποψή σου, περι των όσων συμβαίνουν γύρω σου!

ΜΕ το που πιάνεις το πληκτρολόγιο ή το μικρόφωνο, σου πλημμυρίζουν το μυαλό διάφορες σκέψεις. “Πρέπει να το γράψω ή να το πω αυτό ή μήπως θα ενοχλήσω και θα χω πρόβλημα;” Η αυτολογοκρισία δηλαδή είναι ο πρώτος… κόφτης! Αν τον ξεπεράσεις θα πέσεις σε άλλους αναλόγως με τα θέματα που καταπιάνεσαι κι αναδεικνύεις!

ΕΤΣΙ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που σε διακρίνουν ως οντότητα, θα κάνεις και τις επιλογές σου! Αντέχεις; Θα συνεχίσεις μη υπολογίζοντας το κόστος! Δεν αντέχεις; Πηγαίνεις σπιτάκι σου η γίνεσαι ψαρράς! Βεβαίως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, αναλόγως είπαμε τι καπνό φουμάρεις σαν άνθρωπος…

ΟΙ ΠΙΟ ήσυχοι είναι αυτοί που δεν μπαίνουν καν σε τέτοιου είδους διλήμματα και μόνο καταγράφουν τα γεγονότα με μια ουδετερότητα που θυμίζει την… Ελβετία στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο! Οι πιο “μάγκες” αυτοί που γράφουν και λένε ο,τι τους… σφυρίξουν εκείνοι που τους έχουν στη δούλεψή τους. Και δεν αναφέρομαι σε εργοδότες ή στα επίσημα γραφεία τύπου, αλλά στα “ατυπα” που αφορούν υποτίθεται ανεξάρτητους και αντικειμενικούς δημοσιογράφους…!

ΕΚΕΙ υπάρχει πεδίο δόξας λαμπρό για να κάνεις… δουλειές με φούντες που λένε! Ο χώρος του αθλητισμού προσφέρεται, αλλά φυσικά δεν είναι ξεκομμένος με τους υπόλοιπους. Συγκοινωνούνται δοχεία, άλλωστε, είναι τα πάντα…

ΤΟ ζούμε στις μέρες μας με τις… αποθεωτικές καταστάσεις που εκτυλίσσονται στα πλαίσια της απόλυτης ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου με την κόντρα των μεγαλοεπιχειρηματιών Μαρινάκη – Σαββίδη!

ΚΙ ΑΝΤΕ όσοι εργάζονται στα μέσα του ενός ή του άλλου, φαίνονται, κάνουν μπαμ απο μακριά καθώς οι αβάντες τους είναι απροκάλυπτες! Σε κάποια… αντικειμενικά (μη γελάτε, είπαμε μιλάμε σοβαρά!) φόρουμ όμως γίνεται πολύ πιο ωραίο και πονηρό παιχνίδι!

ΕΚΕΙ που υποτίθεται τηρείται η ίση απόσταση και στόχος είναι μόνον η ανάδειξη της πραγματικότητας. Εκεί τρώει κάτι βιασμούς η αλήθεια που θα έσκιζε όλα τα… πτυχία του ο Γκέμπελς!!!

ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ της κοινωνίας απέναντι σε όλα αυτά; Φυσικά δεν είναι η ισοπέδωση, ούτε το γενικό αναθεμάτισμα! Είναι η συγκροτημένη σκέψη, ο ανοιχτός ορίζοντας του μυαλού, το φιλτράρισμα και η σοβαρή αξιολόγηση όσων δεχόμαστε ως δέκτες! Προσοχή, λοιπόν, στο… φίλτρο εγκεφάλου! Πρέπει να είναι καλής ποιότητας για ν’ αντέξει στον βομβαρδισμό…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Αυτό το “υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος” δεν είναι μια μαγεία;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Ένα άδειο κεφάλι κουνιέται καταφατικά πιο εύκολα»

ΖΑΡΚΟ ΠΕΤΑΝ  ΣΛΟΒΕΝΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ο Γκουγκούδης, λοιπόν, κατέληξε στον Απόλλωνα Μακρυχωρίου θεωρώντας ότι η πρόταση είναι καλύτερη για τον ίδιο. Εχει κάθε δικαίωμα φυσικά ο παίκτης να επιλέξει και ούτε μπορεί αυτή η επιλογή του ν’ αποτελέσει η αφορμή για να τον ψέξει κανείς…

Πλειστηριασμός
“Χτυπάει” βέβαια κάπως στην κοινή γνώμη το να χάνει η Αναγέννηση έναν παίκτη που θέλει (και μάλιστα που τον ανέδειξε) από μια ομάδα υποδεέστερη σ’ ο,τι αφορά την ιστορία και την διαδρομή της. Κι αυτό ισχύει, όπως όμως ισχύει και το επιχείρημα των υπεύθυνων του συλλόγου ότι δεν επιθυμούσαν να μπούν σε πλειστηριασμό, πιστεύοντας ότι δεν θα κρίνει το στόχο του αυτή η μεταγραφή.

Σε μαγαζιά!
Το ποιος θα δικαιωθεί θα φανεί στην πράξη. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του. Πέραν βέβαια των παραπάνω, επανέρχεται στο προσκήνιο αυτό που τονίζουμε από πέρσι, το γεγονός δηλαδή ότι η Αναγέννηση αυτή τη στιγμή δεν είναι ένας ενιαίος σύλλογος αλλά κομμένος σε τρία μαγαζιά που έχουν δικό τους ξεχωριστό προϋπολογισμό και έξοδα!

Να ξεκολλήσει…
Αλλο το ποδόσφαιρο, άλλο το μπάσκετ, άλλο το βόλεϊ. Κι άντε το τελευταίο με τα κοριτσάκια , δεν είναι και πολυέξοδο, αλλά για να κρατηθεί το μπάσκετ σε επίπεδο Γ’ Εθνικής ξοδεύονται πολλά χρήματα! Χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σ’ αυτή την πρωτοφανή στην ιστορία συγκυρία για να ξεκολλήσει χωρίς προβλήματα η ομάδα απο το βούρκο που την έστειλαν! Εκτός αν η Αναγέννηση σταμάτησε πλέον να είναι ποδόσφαιρο…

Απόσυρση λόγω οικονομικής αδυναμίας

Θυμίζουμε, ότι πέρσι η Αναγέννηση πριν καλά καλά δηλαδή τραγουδήσουμε το… “Happy New Year”, αποσύρθηκε απο την αγωνιστική δράση μετά απο διασυρμούς που ούτε στους πιο κακούς εφιάλτες μας δεν ζήσαμε ποτέ. Αποσύρθηκε απο ένα περιφερειακό θεσσαλικό πρωτάθλημα, δηλώνοντας οικονομική αδυναμία!!

Την ίδια στιγμή, θυμίζουμε, έκανε πορεία πρωταθλητισμού στο μπάσκετ με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ!!!  Φέτος οι ίδιοι που απέσυραν την Αναγέννηση για πρώτη φορά στην ιστορία δηλώνοντας οικονομική αδυναμία, έγιναν μπασκετικοί παράγοντες με άλλους που δεν πάτησαν ποτέ σε παιχνίδι της!!!

Με την ομάδα να δίνει μάχη να ξεκολλήσει από το τοπικό!  Δεν πιστεύω να ξανακούσουμε πάλι για τίποτα… οικονομικές αδυναμίες, ε;