Τρεις αποφάσεις για εφάπαξ αποζημίωση 8.000 ευρώ σε πληγείσες επιχειρήσεις του Ν. Καρδίτσας

ΕΞΕΔΩΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Στην έκδοση τριών νέων αποφάσεων, μετά από πολύ καιρό, προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Υποδομών, για τη χορήγησης της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης ύψους 8.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον «Ιανό.
Συγκεκριμένα οι αποφάσεις με τους δικαιούχους, από τους οποίους οι 150 περίπου είναι στο Ν. Καρδίτσας, έχουν ως εξής:

Απόφαση 1
Απόφαση 2
Απόφαση 3

Το τελευταίο διάστημα ήταν έκδηλη η ανησυχία στις τάξεις πληγέντων Καρδιτσιωτών, οι οποίοι επικοινωνώντας με το «Νέο Αγώνα» εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός πως 7 μήνες μετά την πλημμύρα, δεν έχουν λάβει ακόμη την εφάπαξ ενίσχυση.
Να θυμίσουμε ότι εφάπαξ ενίσχυση ύψους 8.000 ευρώ δικαιούνται όλες οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και 5.000 ευρώ τα νοικοκυριά.
Παρά το γεγονός ότι έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, με την υποβολή της σχετικής δήλωσης, καταγράφονται περιπτώσεις πληγέντων στις οποίες ακόμη εκκρεμεί η καταβολή των ποσών.
Πρόκειται για πολύτιμη ρευστότητα την οποία επιζητούν οι πληγέντες, με σκοπό να  προχωρήσουν σε εργασίες επισκευής και στην αντικατάσταση κατεστραμμένου  επαγγελματικού ή οικιακού εξοπλισμού.
Ευελπιστούμε ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα αποτελέσουν την «αφετηρία»  για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που εκκρεμούν,  με την ίδια ταχύτητα με την οποία έτρεξε η διαδικασία το πρώτο διάστημα μετά την καταστροφική πλημμύρα.