Άλλα 20 λεπτά αυξήθηκε από τη Δευτέρα η τιμή του ψωμιού και πλέον διαμορφώνεται στα 1,20 ευρώ για το λευκό και στο 1,30 για το μαύρο.

Οι νέες παραλαβές από αρτοποιούς, όπως λέει στο “ΝΑ” ο πρόεδρος των αρτοποιών Ν. Καρδίτσας κ. Κ. Γκαρνάκης, έχουν «καπέλο» ως και 70% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθιστώντας αναπόφευκτη την αύξηση στην τελική τιμή του ψωμιού. Ενδεικτικά ανέφερε ότι το λευκό αλεύρι άγγιξε τα 20 ευρώ ανά κιλό (από 8-9 ευρώ) και το κίτρινο φτάνει στα 24 ευρώ ανά κιλό ενώ και η ζάχαρη από 0,60 ευρώ έφτασε το 1,5 ευρώ. “Οι τιμές αυτές είναι αδιανόητες και καθιστούν τις επιχειρήσεις μας μη βιώσιμες” τόνισε ο κ. Γκαρνάκης λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν συμφέρει να βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο”.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση του “ΝΑ”