ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Πάμε για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος της super league 2 και το ενδιαφέρον πλέον έχει πέσει κατακόρυφα! Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η μάχη για πρώτη θέση έχει κριθεί (το έχουμε γράψει ότι πιο πιθανό είναι ο Ζελένσκι να καταλάβει με αντεπίθεση τη Μόσχα, παρά να χάσει την κορυφή η Βέροια!) και από την 3η θέση μέχρι τη ζώνη του υποβιβασμού, όλοι παίζουν για να… παίζουν!

Αποδείχθηκε και στην πράξη, αυτό που φαινόταν από την πρώτη κιόλας στιγμή, από την διάρθρωση του πρωταθλήματος και απο την εκτρωματική διάταξη ν’ ανεβαίνει μόλις μία ομάδα από τη super league 2 κι αυτή μέσω μπαράζ των δύο πρωτοπόρων των δύο ομίλων!

Από την στιγμή, δηλαδή, που η πρώτη θέση έχει καπαρωθεί, οι υπόλοιποι είναι σα να κάνουν αγγαρεία! Μόνο αυτοί που παλεύουν για ν’ αποφύγουν τον υποβιβασμό δίνουν κάποιο κίνητρο στους φιλάθλους να πάνε στο γήπεδο.

Κι επειδή εμείς στην Καρδίτσα βλέπαμε την Αναγέννηση σχεδόν όλα τα τελευταία χρόνια που βρισκόταν στη δεύτερη εθνική να δίνει μάχη για την παραμονή μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές (ακόμη και μέχρι το τελευταίο λεπτό!), μας έρχεται κάπως παράξενα!

Η κύρια αιτία γι’ αυτό είναι ασφαλώς το απαράδεκτο σύστημα της διοργάνωσης. Μιλάμε για μια γελοιότητα! Κάνουν ο,τι μπορούν οι άνθρωποι για ν’ απαξιώσουν ακόμη περισσότερο το εν λόγω πρωτάθλημα που ενώ θα μπορούσε να είναι το καλύτερο από πλευράς εξέλιξης και ενδιαφέροντος, του έχουν φορτώσει όλες τις στρεβλώσεις και τις αμαρτίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κι επειδή, όπως είπαμε στη “Σέντρα” την Κυριακή το βράδυ, το ποδόσφαιρο δεν είναι παρά ένα κομμάτι της υπόλοιπης δημόσιας ζωής, αυτό το πρωτάθλημα κουβαλάει μαζί και όλη τη “λέζα” της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη μαγική μας χώρα!

Στη χώρα που ανθίζει η… φαιδρά πορτοκαλέα, περιμένουμε να έχουμε αξιόλογο πρωτάθλημα στη δεύτερη εθνική; Ας σοβαρευτούμε…

Ήταν που ήταν αναξιόπιστη (επιεικής ο χαρακτηρισμός) αυτή η κατηγορία, φανταστείτε τώρα τι μπορεί να γίνει και να ειπωθεί που οι μισές ομάδες είναι αδιάφορες βαθμολογικά!

Το ζούμε ήδη και στην Καρδίτσα. Με το που έχασε η Αναγέννηση στη Φιλιππούπολη από τον Απόλλωνα Λάρισας που καίγονταν για βαθμούς διότι παλεύει για την παραμονή, άρχισε το κουβεντολόϊ και τα γεμάτα με νόημα χαμόγελα!

Τα ίδια θα έχουμε και στα υπόλοιπα ματς που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και ιδιαίτερα αυτά όπου αντίπαλοι είναι ομάδες που ψάχνουν βαθμούς για τη σωτηρία!

Αν κερδίζεις παίζεις για κάποιον που θέλεις να βοηθήσεις. Αν χάσεις, το χεις δώσει στον αντίπαλο! Και τίποτα να μην κάνεις και πεντακάθαρος να είσαι, δεν γλιτώνεις!

Ακόμη κι αν είναι αδιάφοροι οι δύο αγωνιζόμενοι, πάλι δεν μπορούν ν’ αποφύγουν τα σχόλια, ιδιαίτερα αν… γελαστούν και φτάσουν σε κανένα περίεργο σκορ. Βλέπετε, παίζει “μπάλα” και το στοίχημα…