Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των έργων αποκατάστασης υποδομών που καταστράφηκαν από τον «Ιανό» στους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Αργιθέας. Η εταιρία «ΤΕΡΝΑ» που μειοδότησε στο διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών για το πακέτο έργων ύψους 143 εκ. Ευρώ, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην έναρξη των προβλεπόμενων εργασιών.

Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βασίλη Κρανιά. Προβαίνοντας σε σχετική ενημέρωση του σώματος, ο κ. Τσιάκος σημείωσε ότι με αφορμή την επικείμενη έναρξη των εργασιών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της εταιρείας για να καθοριστούν τα σημεία στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις. Συνέχισε λέγοντας ότι θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση, ενώ ο Δήμος με έγγραφο προς το υπουργείο ζητά περισσότερα έργα- παρεμβάσεις από εκείνα που προβλέπονται στη μελέτη.
Παράλληλα, απαντώντας στην ίδια ερώτηση και σε ότι αφορά την Δημοτική Πινακοθήκη επισήμανε ότι υπάρχει μελέτη που προβλέπει ότι το κόστος των αποκαταστάσεων για να καταστεί εκ νέου λειτουργική ανέρχεται στα 400.000 ευρώ. Αναζητώντας χρηματοδοτικό εργαλείο ο Δήμος, απευθύνθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού αλά έλαβε αρνητική απάντηση. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος αναζητά χρηματοδοτικό εργαλείο και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί το απαιτούμενο κονδύλι.
Δημόσιος απολογισμός
Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Κόντος, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 6.30 θα πραγματοποιηθεί ο δημόσιος απολογισμός, ο οποίος θα γίνει στο Παυσίλυπο. Από τον καιρό θα εξαρτηθεί εάν θα πραγματοποιηθεί εντός του καταστήματος ή στον εξωτερικό χώρο.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα