Στην εκποπμή της περασμένης Κυριακής “Στη Σέντρα” ο πρόεδρος της ΑΕΛ και γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξή του, είχε αποφανθεί σχετικά με το τι ισχύει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Απαντώντας στην κριτική που ασκήσαμε στο ρεπορτάζ για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται στη χώρα μας (αλλά και στο εξωτερικό) στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του ανέφερε πως στην ΟΥΕΦΑ οι οδηγίες για την τέλεση αγώνων είναι πιο ελαστικές σ’ ο,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού!
Χαρακτηριστικά τόνισε πως επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων αν τα κρούσματα σε μια ομάδα είναι λιγότερα από.. δεκατρία, αρκεί να γίνονται συνεχή τεστ!

Στην Ελλάδα όπως είναι γνωστό έχουν ανασταλεί όλα τα πρωταθλήματα πλην της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας! Κι όχι μόνο έχει ανασταλεί η αγωνιστική δραστηριότητα, αλλά και οι προπονήσεις καθώς επιτρέπονται μόνο ατομικές!
Την ίδια στιγμή όμως συνεχίζεται η super league 1 παρά το γεγονός ότι καθημερινά καταγράφονται κι ανακοινώνονται κρούσματα σε αθλητές που οδηγούν σε αναβολή αγώνων με βάση τα πρωτόκολλα!

Πρωτόκολλα όμως είναι αυτά… αλλάζουν κατα πως προστάζει η κατάσταση που διαμορφώνεται! Οχι όμως με τις διαθέσεις και την έξαρση του ιού, αλλά με το που είναι το περισσότερο χρήμα!
Οχι μόνο δεν πτοούνται οι ειδικοί αλλά δίνουν το “πράσινο φως” κατά πως διαβάζουμε να γίνουν τα πρωτόκολλα πιο… ελαστικά και να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ!
Απο χθες κυκλοφορεί η είδηση σε διάφορα ρεπορτάζ κεντρικών μέσων ενημέρωσης ότι θ’ αλλάξουν οι οδηγίες που είχαμε μέχρι σήμερα για τα κρούσματα στις ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Δηλαδή εκεί που ένας αγώνας αναβάλλονταν αν τα διαγνωστικά τεστ που έβγαιναν θετικά ήταν από τρία και πάνω, τώρα ο αριθμός αυξάνεται στο “πέντε” και ποιος ξέρει μπορεί να προσαρμοστεί στις… ανάγκες που θα διαμορφωθούν προσεχώς! Να φτάσουμε, αν χρειαστεί, στα δεκατρία της ΟΥΕΦΑ!

ΓΙΑ ΤΟ… ΚΑΛΟ ΜΑΣ!
Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά στην επαγγελματική κατηγορία, δεν ακούει κανείς τη φωνή απόγνωσης που έρχεται από τις χαμηλότερες κατηγορίες!
Δεν μιλάμε φυσικά για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές τύπου Λεουτσάκου στη super league 2 και football league, αλλά για εκατοντάδες παράγοντες, αθλητές, προπονητές και εργαζόμενους σε όλο το φάσμα του λεγόμενου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που έχουν πλέον βιοποριστικό πρόβλημα!

Και αντί να υπάρχει μια σοβαρή εξήγηση κι αντιμετώπιση για όλα αυτά που βιώνουν, έρχεται η εφαρμογή μέτρων ελαστικών στο κορυφαίο πρωτάθλημα που είναι πραγματικά προκλητική και καταποντισμός των ερασιτεχνικών! Δηλαδή ισχύει αυτό που χαριτολογώντας λένε πολύ, “εδώ κολλάει – εκεί όχι”!
Η εξήγηση είναι πως η διενέργεια πολυέξοδων τεστ δεν μπορούν να τη σηκώσουν οικονομικά οι σύλλογοι κάτω από τη super league!
Κι εδώ όμως η ερώτηση είναι αδυσώπητη: Δεν είναι κοινωνικό αγαθό η δημόσια υγεία ώστε να διενεργούνται ΔΩΡΕΑΝ τα τεστ ή τουλάχιστον απ’ αυτά τα δισεκατομμύρια της φορολογίας των πολιτών που διαχειρίζονται οι αρμόδιοι; Η απάντηση ασφαλώς είναι γνωστή σε όλους μας.

Όπου υπάρχουν τα χρήματα και τα οικονομικά συμφέροντα συγκεκριμένων μεγαλοεπιχειρηματιών, υπάρχει και ανάλογη εφαρμογή του πρωτοκόλλου! Οπου δεν υπάρχει… “λιλί” υπάρχει αυστηρότητα! Κάτι δηλαδή σαν τον… τουρισμό του καλοκαιριού, τους “μεγάλους περιπάτους” τα τιγκαρισμένα στο 150% της πληρότητας πλοίων συγκεκριμένων συμφερόντων και πάει λέγοντας…

Με λίγα λόγια πρωτόκολλα… ακορντεόν, όλα για την προστασία της υγείας μας. Για το… καλό μας!
Θ.Κ.