Ένα πραγματικά ασυνήθιστο περιστατικό, αλλά αληθινό γεγονός, σημειώθηκε στη Σκοτούσσα Φαρσάλων, όπου εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν ξεκινήσει ανασκαφές στην Αρχαία Σκοτούσσα από ελληνοιταλική ομάδα αρχαιολόγων για την αποκάλυψη μιας σημαντικής πόλης της κλασσικής και ελληνιστικής περιόδου.

Άγνωστος άφησε έξω από την ταβέρνα του χωριού, την ώρα που γευμάτιζαν μέλη της αρχαιολογικής ομάδας, ένα τσουβάλι με δεκάδες αρχαία αντικείμενα, κλασσικών και ελληνιστικών χρόνων. Το τσουβάλι με τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, προκειμένου να εκτιμηθούν.

Μιλώντας μάλιστα στην ΕΡΤ Λάρισας η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κα. Σταυρούλα Σδρόλια δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για αρχαία αντικείμενα που άφησε κάποιος άγνωστος σε τσουβάλι έξω από το κατάστημα της Σκοτούσσας που γευμάτιζαν εκείνοι την ώρα αρχαιολόγοι, μέλη της ελληνοιταλικής ομάδας που πραγματοποιεί τις ανασκαφές στην Αρχαία Σκοτούσα για την αποκάλυψη μιας σημαντικής πόλης της κλασσικής και ελληνιστικής περιόδου. Γνωρίζω, ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά για μας, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζαμε σε ποια περιοχή βρέθηκαν αυτά τα αντικείμενα. Παράκληση σε αυτές τις περιπτώσεις να αφήνονται κάποιες πληροφορίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τσουβάλι, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν όστρακα πήλινου τεφροδόχου αγγείου με χώμα και θραύσματα ανθρώπινων οστών, ζεύγος χρυσών ενωτίων με κεφαλή ζώου, μία χρυσή ταινία, 13 χρυσά φύλλα και ένα τμήμα χεριού μαρμάρινου αγάλματος, αλλά και αρκετά ακόμα αρχαία αντικείμενα.

Σύμφωνα με την κα. Σδρόλια η ενέργεια αυτή δεν αποκλείεται να οφείλεται στην έκκληση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Δήμου Φαρσάλων προς τους πολίτες που έχουν βρει στα χωράφια τους αρχαία ευρήματα να τα παραδώσουν στην Αρχαιολογική υπηρεσία ή εάν πέσει κάτι στην αντίληψή τους να ενημερώσουν την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων που διερευνά την υπόθεση.