Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνδεσηςτων Ιερών Ναών Καρδίτσας και Φαρσάλων με το δίκτυο φυσικού αερίου προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης της Ιερά Μητροπόλεως Τιμόθεος, καθώς και πολλοί πατέρες εκ των Ιερών Ναών της Μητρόπολης,ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων κα.Ευθυμία Καλογήρου.

Ο Μητροπολίτης Τιμόθεος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άρτια συνεργασία της Ιερά Μητρόπολης με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τονίζοντας ότι ήδη Ιεροί Ναοί της Καρδίτσας επωφελούνται της χρήσης του φυσικού αερίου όπου προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση και ταυτόχρονα συμβάλει στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων προς το περιβάλλον.

Εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ η κα Καλογήρου Ευθυμία, επισήμανε ότι η σύνδεση των εναπομεινάντων Ιερών Ναών θα ολοκληρωθείέως τις 15 Νοεμβρίου 2018, ενώ για αυτούςγια τους οποίους απαιτείται επέκταση δικτύου, οι εργασίες θα εκτελεστούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της προσφοράς που επιτελεί η Μητρόποληκαι ο ίδιος ο Μητροπολίτης Τιμόθεοςγια τους συμπολίτες των περιοχών Καρδίτσας και Φαρσάλων, τονίζοντας ότι η εταιρεία στέκεται αρωγός με τους πόρους που διαθέτει, για να συμπράξει σε αυτή την προσπάθεια.