Στην είσοδο του χωριού Νεμούτα έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι φλόγες στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας, ενώ γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες να ανακοπεί το μέτωπο πριν κάψει τα σπίτια των κατοίκων.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έχουν παραταχθεί ακριβώς πάνω από το σημείο όπου έχει ξεσπάσει η νέα ισχυρή φωτιά με στόχο να ανακόψουν την πορεία της προς τα σπίτια και τις περιουσίες.

Με αγροτικά μηχανήματα και ό,τι άλλο μέσο διαθέτουν, έχουν σπεύσει έτσι ώστε να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη λαίλαπα που για ακόμα μια φορά έχει «θεριέψει» και πλησιάζει απειλητικά στον οικισμό.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμα μέτωπο φαίνεται να έχει ξεσπάσει και στην απέναντι πλευρά από το χωριό Νεμούτα. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κατάσταση στο σημείο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς πρόκειται για μια περιοχή στην οποία εκτείνεται ένα πευκοδάσος, το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε μια «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί με μια και μόνο σπίθα.

Για τον λόγο αυτό, όπως μεταδόθηκε, έγιναν ήδη και κάποιες ρίψεις από εναέρια μέσα. Ελπίδα όλων να συνεχιστούν, έτσι ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο μέτωπο είναι διαφορετικό από αυτό που επίσης έχει πάρει διαστάσεις στο Βασιλάκι. Στη συγκεκριμένη εστία η φωτιά έχει ξεφύγει και πέρασε από την Ηλεία στην Αρκαδία, βάζοντας επίσης σε κίνδυνο περιουσίες.

Τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας σε περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου της Ηλείας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα.

Εκτός λοιπόν από τα δύο ελικόπτερα και το ένα αεροσκάφος, στις προαναφερόμενες περιοχές επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και την ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος 1».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Το πρωί του Σαββάτου δόθηκε από τις αρχές εντολή για την εκ νέου εκκένωση της περιοχής του Λούβρου, Άνω Λούβρου Ολυμπίας και Άσπρα Σπίτια, λόγω της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία.

Πηγή:cnn.gr