Η ολοκλήρωση των αγώνων και η ανακοίνωση των συνολικών αποτελεσμάτων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας, που διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13/9/2020) στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, ανέδειξαν την δεκαεπτάχρονη (17) Καρδιτσιώτισα κολυμβήτρια ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΡΜΠΑ χάλκινη πανελληνιονίκη στο αγώνισμα 4Χ1.250 μέτρα ανοιχτής θάλασσας στην κατηγορία 19 ετών και κάτω.

Η αθλήτρια που ανήκει στον Κολυμβητικό Όμιλο Καρδίτσας και αγωνίζεται με υποσχετική μεταγραφή στα Δελφίνια Πτολεμαΐδας, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο σε τρίτο (3ο) διαφορετικό άθλημα του υγρού στίβου, στους κορυφαίους εγχώριους θεσμούς των Πανελληνίων Αγώνων και Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην κολυμβητική ιστορία της πόλης μας. Έχει κατακτήσει 8 μετάλλια σε Πανελλήνιους Αγώνες και Πανελλήνια Πρωταθλήματα: Κλασική Κολύμβηση 2 μετάλλια (1 χρυσό & 1 χάλκινο), Κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας 1 μετάλλιο (χάλκινο), Τεχνική Κολύμβηση 5 μετάλλια (2 χρυσά, 2 αργυρά & 1 χάλκινο).

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 116 αθλητές-τριες από 29 σωματεία της χώρας. Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και στην Ανοιχτή Θάλασσα.

Οι ερυθρόλευκοι πρώτευσαν στη Γενική βαθμολογία με 157 βαθμούς, ενώ πήραν και τις επιμέρους βαθμολογίες των Ανδρών με 81 β. και των Γυναικών με 76 β. Τη δεύτερη θέση στη Γενική πήρε ο Α.Ο. Παλαίου Φαλήρου με 67 β., ενώ αναδείχθηκε δεύτερο και στις βαθμολογίες των Ανδρών 38 β. και των Γυναικών 29 β. Στη Γενική βαθμολογία τρίτος ήταν ο Άρης Θεσσαλονίκης με 47 β., όπως και σε αυτήν των Ανδρών με 22 β. Στις Γυναίκες τρίτη αναδείχθηκε η ΑΕ Χαϊδαρίου με 27 β. Την (1η) πρώτη θέση στη Γενική βαθμολογία ανάμεσα στους επαρχιακούς συλλόγους και την (8η) όγδοη θέση συνολικά μοιράστηκαν τα Δελφίνια Πτολεμαΐδας και ο Ν.Ο.Ρεθύμνου.