Απ’ όπου κι αν το πιάσεις το ζήτημα της “πράσινης ανάπτυξης”, το λιγότερο είναι πως θα… ξύσεις το κεφάλι σου  τουλάχιστον απορημένος ακόμη κι αν έχεις όλη την καλή διάθεση να επιδείξεις εμπιστοσύνη!!

Με ποιο τρόπο εκμεταλλεύονται δημόσιες εκτάσεις εταιρίες της ενέργειας από Δήμους της χώρας; Μα με το λεγόμενο… ανταποδοτικό τέλος επι των εσόδων που πρέπει να καταβάλουν στους δικαιούχους!

Ελα όμως που μέσα στη σκοτούρα τους… ξεχνάνε να το αποδώσουν!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση με το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που υπάρχει στην τοπική Κοινότητα Αργυρίου του Δήμου Αργιθέας από το 2011.

Η παραγωγός εταιρία (ENEL GREEN) δεν έχει καταβάλει το 1% υπερ των οικιακών καταναλωτών εδώ και ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Από το 2015 έχουν υποβληθεί ενστάσεις, εχουν γίνει επερωτήσεις, οι οποίες όμως ακόμη δεν έχουν απαντηθεί παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε νόμος για σύσταση επιτροπών εξέτασης, διότι το θέμα είναι γενικότερο σε όλη την Ελλάδα!!!

Με άλλη κυβέρνηση τότε, με άλλη σήμερα, αλλά με αποτέλεσμα… εγγυημένο!!!

Πάντως η εταιρία στο Αργύρι μπορεί να… ξέχασε από το 2011 να καταβάλει το τέλος, μοίρασε όμως τρόφιμα στους κατοίκους και δώρα αγάπης μέσα στο διάστημα της καραντίνας!!!

Οπότε, θα πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι και ενόψει των φαραωνικών έργων που σχεδιάζονται στα Αγραφα. Μπορεί, κάποιες φορές, να ξεχνάνε να δυσκολεύονται να αποδίδουν τα τέλη, αλλά θα χορτάσουμε πακέτα αγάπης!!!

Χάντρες, καθρεφτάκια και κονσέρβες…

Θ.Κ.