• Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα συζητηθεί το θέμα

Ένα πάρκο καλυμμένο από το χιόνι, στο οποίο τα παιδιά θα μπορούν να μαθαίνουν σκι και σνοουμπορντ και να έρχονται ουσιαστικά σε μια πρώτη επαφή με την χιονοδρομία προτείνει και…ρίχνει στο τραπέζι της συζήτησης το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο της Καρδίτσας. Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ο κ. Πέτρος Παπαδάκος θα αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα προτείνοντας ουσιαστικά τη δημιουργία ενός πάρκου εκμάθησης σκι και σνοουμπορντ για παιδιά, στη θέση “Καραμανώλη” εκεί όπου βρίσκεται το Ορειβατικό Καταφύγιο.

Πρόκειται για μια θέση που έχει χαρακτηριστεί ιδανική για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σχετικές με το χιόνι αλλά για παιδιά, λόγω της βατότητας του εδάφους.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο σημείο ενδιαφέροντος με πυρήνα τα παιδιά το οποίο όμως θα απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια και θα δίνει τη δυνατότητα για μια επιπλέον δραστηριότητα στους επισκέπτες της περιοχής τους χειμερινούς μήνες.

Ετσι η Λίμνη Πλαστήρα συνολικά θα αποκτήσει ακόμα μια…πρόταση για τους επισκέπτες της γεγονός που θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα και θα λειτουργήσει υπέρ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Εξάλλου αυτή η νέα χιονοδρομική δραστηριότητα εφόσον αποκτήσει “κοινό” μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά και ενισχυτικά της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη δημιουργία ενός χιονοδρομικού κέντρου στη Λίμνη Πλαστήρα καθώς χιονοδρομικά πάρκα για παιδιά διαμορφώνονται στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα.

Η πρόταση που θα αναλύσει σήμερα ο κ. Παπαδάκος αφορά στη δημιουργία του πάρκου και τη λειτουργία του μέσω του Φορέα Τουρισμού που προωθεί το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο. Έτσι το εγχείρημα αυτό είναι δυνατό να ευοδωθεί ακόμα και από τον επόμενο χειμώνα προς όφελος συνολικά της περιοχής. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα ώστε το θέμα αυτό να συζητηθεί διεξοδικά.

Πώς λειτουργούν

Τα χιονοδρομικά πάρκα για παιδιά περιλαμβάνουν πίστα εκμάθησης σκι για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το άθλημα με ασφάλεια και μακριά από τους χιονοδρόμους. Υπάρχουν ακόμη χώροι αναψυχής με τρισδιάστατα σχέδια και φιγούρες για τη διασκέδαση των παιδιών αλλά και παιδική χαρά με τραμπάλες και τσουλήθρες μέσα στο χιόνι ενώ σε πλήρη λειτουργία και με την καθοδήγηση ειδικευμένων παιδαγωγών μπορούν να υλοποιηθούν πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα ώστε τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία της πρώτης γνωριμίας με το βουνό και τα στοιχεία της φύσης.

Τζένη Σουλτανιά