Χρ. Τριαντόπουλος στον «Νέο Αγώνα»: «Όσοι επλήγησαν θα αποζημιωθούν»

Συσκέψεις εργασίας με τοπικές αρχές και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε στην Καρδίτσα ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου

Ο κ. Τριαντόπουλος στα γραφεία του «Νέου Αγώνα»

«Δεν υπάρχει περίπτωση ιδιώτης, επιχειρηματίας, αγρότης και οποιοσδήποτε πληγέντας ευρύτερα, να μην λάβει τα ποσά της ενίσχυσης και αποζημίωσης που δικαιούται, όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο» διαβεβαίωσε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου επισκέφθηκε τα γραφεία του «Νέου Αγώνα» συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κώστα Ζυγογιάννη, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Κώστα Λαμπρόπουλο και Πρόεδρο των Λογιστών- Φοροτεχνικών κ. Γιώργο Παπαδημητρίου.
Ο κ. Τριαντόπουλος συνομίλησε με τη διεύθυνση της εφημερίδας, η οποία του μετέφερε την αγωνία που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα της περιοχής, ενώ του κατέθεσε προτάσεις για την ανακούφιση των Καρδιτσιωτών επιχειρηματιών από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα οικονομικά «αγκάθια» που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική οικονομία εξαιτίας της πανδημίας και φυσικά το μείζον ζήτημα που αφορά το μέλλον του Νομού μετά τις καταστροφές που υπέστη από το πέρασμα του «Ιανού».

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ
Ο κ. Τριαντόπουλος βρέθηκε στην Καρδίτσα το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου, όπου μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου συμμετείχε σε συσκέψεις εργασίας με τις τοπικές αρχές και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Σκοπός των συσκέψεων ήταν να διαπιστωθεί η υλοποίηση των μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων, η εξέλιξη των ελέγχων και της καταγραφής των ζημιών σε επιχειρήσεις και έγγειο- πάγιο αγροτικό κεφάλαιο, καθώς και τα έργα που αφορούν την αποκατάσταση των υποδομών.
Το βράδυ της Παρασκευής είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο. Ακολούθησε το πρωί του Σαββάτου σύσκεψη εργασίας στην Π.Ε Καρδίτσας για τις επιτροπές καταγραφής και αξιολόγησης των φακέλων, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Καραγιάννη και του Προέδρου του ΕΒΕ κ. Κώστα Ζυγογιάννη.

Συνάντηση με Δήμαρχο


Στη συνάντηση του κ. Τριαντόπουλου με τον Δήμαρχο Καρδίτσας, ο κ. Τσιάκος ενημέρωσε τον κ. Τριαντόπουλο για μια σειρά από αναγκαίες παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν σε βασικά έργα υποδομής του Δήμου όπως είναι το οδικό δίκτυο, τα πεζοδρόμια, οι ποδηλατόδρομοι, η αγροτική οδοποιία κ.α. Επίσης τον ενημέρωσε για θέματα καταπτώσεων, κατολισθητικών φαινομένων και καταστροφής γεφυρών τα οποία αφορούν κυρίως σε ορεινές περιοχές του Δήμου.
Από την πλευρά του ο κ. Τριαντόπουλος διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι θα εξετάσει όλα τα αιτήματα που του τέθηκαν και σε σύντομο χρόνο θα δώσει απαντήσεις. Κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Τσιάκος ευχαρίστησε τον κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος με απόφαση του πρωθυπουργού μετά τον «Ιανό» ανέλαβε το ρόλο του συντονιστή στο έργο των αποκαταστάσεων. Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξει νέα ώστε να οριστικοποιηθούν τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο Δήμο Καρδίτσας.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα