Ο Τζο Μπάιντεν έχει χαράξει μονοπάτι για τον Λευκό Οίκο και δύσκολα ο Ντόναλντ Τραμπ θα του το κλείσει.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος βρίσκεται κάθε ώρα όλο και πιο κοντά στη νίκη, κρατώντας σταθερό προβάδισμα έναντι του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος ήδη από τη νύχτα, προδίδοντας την αγωνία του και την ταραχή του, μιλά για παράνομες ψήφους και προσφυγή στα δικαστήρια.

Η πλευρά Τραμπ, χωρίς να έχει στοιχεία, μιλά για νοθεία, μια νομική πρόκληση που αποσκοπεί σε μεγάλο βαθμό στην επιβράδυνση ή στην παύση της καταμέτρησης των ψήφων.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανακοίνωσή του από τον Λευκό Οίκο ανέφερε ότι του έκλεψαν τη νίκη, εντελώς αβάσιμα και χωρίς να παρουσιάζει το παραμικρό στοιχείο.

Παρά τις κραυγές του για νοθεία και τους ισχυρισμούς του πριν από λίγες ώρες που, αν μη τι άλλο, προδίδουν πανικό για την επικείμενη ήττα, ο Ντόναλντ Τραμπ στην πραγματικότητα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ανακόψει την πορεία του Μπάιντεν προς τον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα, ο νυν Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να κερδίσει όλες τις υπολειπόμενες πολιτείες για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο, πράγμα δύσκολο μιας και η καταμέτρηση σε αυτή τη φάση έχει περάσει στο στάδιο της ενσωμάτωσης της επιστολικής ψήφου, η οποία στην πλειοψηφία της είναι υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου.

Πριν από λίγη ώρα ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά με σχεδόν 1.000 ψήφους στην Τζόρτζια, που δίνει 16 εκλέκτορες, κάτι που σημαίνει ότι αν θεωρήσουμε δεδομένη υπέρ των Δημοκρατικών την Αριζόνα (11 εκλέκτορες), τότε ο Τζο Μπάιντεν είναι κοντά στο να φτάσει τους 280 εκλέκτορες (χρειάζονται 270 για τη νίκη). Χωρίς την Αριζόνα ο Μπάιντεν φθάνει τους 269 εκλέκτορες, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την ισοπαλία.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/amerikanikes-ekloges-2020-live-pio-konta-apo-pote-sti-niki-o-mpainten-ti-menei-na-kerdisei