ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να λαμβάνουμε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα προς τον Στέφανο Τσιτσιπά από τον πολιτικό κόσμο της περιοχής μας! Μιλάμε για παροξυσμό! Πήραν φωτιά τα γραφεία τύπου και δουλεύουν υπερωρίες!!!

ΤΟ ΙΔΙΟ συνέβη σε όλη την επικράτεια! Απο τον πρωθυπουργό, τη σύζυγό του, τους υπουργούς, τους βουλευτές, σύσσωμη την αντιπολίτευση, μέχρι τους τοπικούς παράγοντες της κάθε πόλης! Μόνο από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και το Σύλλογο Καραγωγέων Καρδίτσας δεν λάβαμε e mail!!!

ΟΣΑ μύθια, τόσα αλήθεια δηλαδή! Τους πήρε η χαρά από τα μπατζάκια! Πανηγυρίζουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ! Ισχύει φυσικά και στην περίπτωσή μας το κλασικό: “Οπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη”! Δώσε μας “ντιριντάχτα” και επιτυχίες άλλων και πάρε μας την ψυχή!!!

ΠΟΛΛΟΙ εξ αυτών που “πυροβολούν” τώρα με συγχαρητήρια όχι μόνο δεν γνωρίζουν τι είναι το τένις, αλλά γενικώς όταν τους λες τη λέξη “αθλητισμός” ξύνουν το κεφάλι και σε κοιτάζουν περίεργα σα να είσαι εξωγήινος! Οταν όμως έρχεται καμια επιτυχία μεγάλη για την οποία μιλάει ολος ο κόσμος, μπαίνουν πρώτοι στο χορό…

ΓΙΑΤΙ; Μα, φυσικά για να πάρουν λίγη από τη λάμψη του νικητή! Σου λέει εδώ ασχολείται ο κόσμος, ας χωθούμε κι εμείς μέσα στο νταβαντούρι! Θα μου πείτε, θεσμικοί παράγοντες είναι, να μην πουν έναν καλό λόγο για διακρίσεις αθλητών της περιοχής και της χώρας τους;

ΣΥΜΦΩΝΟΙ αλλά η πλάκα είναι ότι στην προσπάθεια του κάθε αθλητή και του κάθε συλλόγου εμφανίζονται (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), στο τέλος μόνο για να μοιράσουν συγχαρητήρια και να βγούν καμια φωτογραφία με τους νικητές, αφού βεβαίως έχει διασφαλιστεί η επιτυχία και κυρίως η δημοσιότητα!

ΦΥΣΙΚΑ δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ζούμε κάτι τέτοιο. Ειναι παγιωμένη η κατάσταση, οπότε δεν μας προκαλεί κάποια έκπληξη. Αυτή τη φορά βέβαια με τον Τσιτσιπά πρέπει να σημειώθηκε ρεκόρ συγχαρητηρίων!!! Δεν έχει ματαγίνει αυτό! Σ’ ο,τι μας αφορά, να εξομολογηθούμε την… αμαρτία μας δεν διαβάσαμε ούτε μία επιστολή. Και μάλιστα όπως μας εστάλησαν, έτσι έφυγαν “σφαίρα” προς τον… κάδο ανακύκλωσης για να μην πιάνουν και χώρο! Κρατήσαμε και κανα δυο για προσανάματα στις σόμπες τώρα που θα πιάσουν τα κρύα…

ΑΣ τα στείλουν αλλού προς… αξιοποίηση. Εκεί που δυσκολεύονται λίγο με την ύλη και παλεύουν να γεμίσουν καμια λευκή σελίδα. Εδώ λέμε να πάμε ανάποδα και να περιμένουμε να μας στείλουν οι αξιότιμοι εκπρόσωποί μας καμια επιστολή με ενημέρωση για το τι ακριβώς έκαναν και σε ποιές ενέργειες θα προβούν για να βελτιωθούν οι άθλιες συνθήκες μέσα από τις οποίες δραστηριοποιούνται σύλλογοι και παιδιά στην περιοχή…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Και μετά τον Τσιτσιπά, τι;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Πολλοί δρώντες τα αίσχιντα, λόγους τους αρίστους ασκέουσι»

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Στις… περίεργες στροφές που κάνει το μυαλό, θυμηθήκαμε με αφορμή τα “ταρατατζούμ” συγχαρητηρίων στον Τσιτσιπά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Εχει να κάνει μ’ αυτή τη διοργάνωση την… αγαπήσαμε τόσο πολύ από τη στήλη που συχνά – πυκνά την μνημονεύουμε!

Συχαρητήρια
Θυμηθήκαμε, λοιπόν, που λέτε, τα συγχαρητήρια που έστελνε τότε ο πολιτικός κόσμος στους… μεταλλιοφόρους μας! Στη μεγάλη σχολή του Τζέκου που θα μπορούσε να ονομάζεται και το “Βαπόρι απ’ την Περσία”!!!

Εξαφανιζόλ!
Βροχή πήγαιναν και τότε τα τηλεγραφήματα για τους “κάτσε κατω απο τη μπάρα”, τους “γιούς και τις κόρες του Ανέμου”, αλλά μόλις έσκασαν οι έλεγχοι της ντόπας και τα ξαφνικά… τροχαία δυστυχήματα, τότε αυτομάτως έλαβε χώρα και το… “εξαφανιζόλ”!!!

Συνοχή…
Ολοι μαζί στα συγχαρητήρια, όλοι μαζί στο… “δεν ήξερα τίποτα εγώ” μόλις προέκυπταν οι δυσάρεστες ειδήσεις και καταλάβαινε ο κόσμος τι γινόταν με την παραγωγή μεταλλιοφόρων!!! Είναι να μην βρει τη συνοχή του ο πολιτικός κόσμος αυτής της χώρας. Το επιδεικνύει με κάθε αφορμή. Και στα εύκολα και κυρίως στα… δύσκολα!!