Αύριο ξεκινάει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος της super league 2 για την Αναγέννηση (η αυλαία ανοίγει σήμερα με δύο ματς), με τον αγώνα στην Ηγουμενίτσα.
Το φινάλε του πρώτου μισού του μαραθωνίου ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με τη βαριά ήττα στην Ξάνθη αλλά με πολλές εκκρεμότητες που προέκυψαν από συνεχείς αναβολές αγώνων.

Η ομάδα έχει δηλαδή να δώσει ακόμη για τον πρώτο γύρο τέσσερα παιχνίδια. Με ΠΟΤ Ηρακλή και Απόλλωνα Πόντου στη Θεσσαλονίκη, με Βέροια στο Στάδιο και το πολυθρύλητο στην Καβάλα που αναβλήθηκε με μεθόδευση από τους γηπεδούχους δύο φορές!

Για το τελευταίο ουδείς μπορεί να γνωρίζει πότε (και αν) θα διεξαχθεί καθως βρίσκεται η υπόθεση στο εφετείο της ΕΠΟ μετά την προσφυγή που έκανε η Αναγέννηση.
Απ’ αυτή την ιστορία που διαδραματίστηκε την πρώτη Κυριακή της νέας χρονιας, δηλαδή στις 2 Ιανουαρίου, ξεκίνησε η μεγάλη “ανακατωσούρα”! Αν τότε είχε διεξαχθεί το ματς και έρχονταν η νίκη (όπως αναμένονταν με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Μακεδονική ομάδα) η Αναγέννηση θα φιγουράριζε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!!!

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη αφού η Καβάλα δεν παρουσιάστηκε στο γήπεδο. Ακολούθησαν, αμέσως μετά, οι συνεχείς αναβολές από τα κρούσματα του κορωνοϊού και σα να μην έφταναν τα παραπάνω, ήλθαν και τραυματισμοί.

Όλα αυτά έβγαλαν την ομάδα από το ρυθμό της, πάνω ακριβώς που είχε φορμαριστεί εξαιρετικά και πήρε ένα σπουδαίο “διπλό” στην Αθήνα επί του Ολυμπιακού Β’.
Μάλιστα “χτυπήθηκε” από τις περισσότερες αναβολές καθώς μέσα σε ένα μήνα έδωσε μόλις ένα παιχνίδι κι αυτό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου! Παρόλα αυτά διατήρησε αλώβητη την έδρα της στην “επανεκκίνηση” στους αγώνες με Πιερικό (2-0) και Πανσερραϊκό (1-0) αλλά ήλθε και το “κλακάζ” στην Ξάνθη.

Ο γενικότερος απολογισμός στον πρώτο γύρο (δίχως να υπολογίζονται οι εκκρεμότητες) αναμφίβολα είναι εξαιρετικός. Εννιά νίκες (οκτώ στο Στάδιο και μία εκτός), μία ισοπαλία (στη Λάρισα) και τρείς ήττες (Νίκη Βολου, ΠΑΟΚ Β’ και Ξάνθη).

Η Αναγέννηση παραμένει, δηλαδή, όρθια στη μάχη για τη διεκδίκηση της κορυφής και εξαρτάται απ’ αυτή αν θα την προσεγγίσει. Εξω την περιμένουν 12 βαθμοί από τα τέσσερα ματς που υπολείπονται για να δώσει. Εχει τρία λιγότερα από τη Βέροια, τέσσερα από την ΑΕΛ και τρία από την Ξάνθη. Υποθετικά, δηλαδή, αν τα κερδίσει μπορεί να τους περάσει όλους και να βρεθεί ακόμη και στην πρώτη θέση.

Επειδή όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι υποθέσεις, αλλά αγωνιστικά (και εξωαγωνιστικά στην Ελλάδα!) δρώμενα, καλείται να το προσπαθήσει στο “εξοντωτικό” διάστημα που ακολουθεί.
Για την ώρα βλέπει τα δύο συνεχόμενα ματς της κανονικής ροής του πρωταθλήματος με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα αύριο το απόγευμα και με την Καβάλα την Τετάρτη στο Στάδιο.

Θ.Κ.