ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ENA AKOMH ιστορικό οδοιπορικό στην ενότητα “Θεσσαλικές ιστορίες” θα παρουσιάσουμε την Κυριακή από την εκπομπή “Στη Σέντρα”. Που βεβαίως δεν περικλείεται στα στενά όρια της κεντρικής Ελλάδας, αλλά αφορά σε όλη τη χώρα και είναι μια απο τις μεγάλες αιτίες για όλα όσα ζήσαμε στην εποχή των… μνημονίων!

ΓΡΑΦΩ “τα ζήσαμε” γιατί ως γνωστόν τα μνημόνια είναι παρελθόν! Τα… έσκισαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες και μας έβγαλαν απ’ αυτά, ενώ οι νυν ήδη μέσα σε λίγους μήνες μας έχουν οδηγήσει στη γη της… ανάπτυξης! Και μετά όλοι μαζί ξυπνήσαμε!

ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ λοιπόν, στα χρόνια της… ευμάρειας, της χλιδής και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Θα δούμε τι έλεγαν πριν οι… “πατριώτες” που υποστήριζαν τη διεξαγωγή των αγώνων και τι οι “ανθέλληνες” που ήταν απέναντι και έκαναν λόγο για το επερχόμενο φαγοπότι του αιώνα!

ΚΙ ΟΧΙ μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αλλά σε τοπικό! Τι γινόταν δηλαδή στη Θεσσαλία αλλά και στην πόλη μας, ποιοί έταζαν μέχρι και… θάλασσα στην Καρδίτσα, ποιοί αντιδρούσαν και χαρακτηρίζονταν γραφικοί και φυσικά ποιο ηταν το αποτέλεσμα όλης αυτής της τραγωδίας…

Ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ η Θεσσαλία TV και η εκπομπή στη Σέντρα ήταν τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ενημέρωσης στη Θεσσαλία (κι απο τις ελάχιστες φωνές στην Ελλάδα) που είχαν πάρει θέση εξ αρχής και προειδοποιούσαν προς όλες τις κατευθύνσεις! Κι όχι όταν πλησίαζε η διεξαγωγή των αγώνων και ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει τη… ρεμούλα, αλλά πολύ πιο πριν απο τα μέσα της δεκαετίας του ‘90!

ΥΠΕΡΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ασφαλώς όχι μόνο το διεθνές υπόβαθρο αυτής της απατεωνιάς, αλλά εστιάζοντας στα τοπικά δρώμενα. Το να “ψέξεις” τον Ζάγκ Ρόγκ για το ρόλο του χέστηκε η φοράδα στο αλώνι! Τζάμπα μαγκιά είναι! Το να αποκαλύψεις το ρόλο όμως αυτών που δρουν στη διπλανή σου πόρτα έχει μεγάλο κόστος…

ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ και τα γράψαμε, λοιπόν, την ώρα που έπρεπε και απέναντι σ’ αυτούς που πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Προειδοποιούσαμε ότι ακόμη και σ’ αυτόν τον τομέα των έργων από τις υπερκοστολογήσεις των οποίων θησαύρισε κόσμος και ντουνιάς, η περιοχή θα μείνει στα… αζήτητα!!!

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ήρθε φυσικά πριν καλά καλά σβήσει η… δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων! Λίγα χρόνια αργότερα όπως είχε πει σε μια χαρακτηριστική εκπομπή στη Σέντρα το 2000 ο Βασιλακόπουλος άναψαν οι μεγάλες δάδες για τον Ελληνικό λαό!

Ή κατα πως έλεγαν κάποιοι άλλοι, ήρθε ο λογαριασμός! Τον οποίο θα τον πληρώνουμε για πάρα μα πάρα πολλά χρόνια ακόμη…

Δείτε το αφιερωματάκι την Κυριακή να θυμηθείτε τα καλά χρόνια…