Το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας συμμετέχει στην Πανεκπαιδευτική Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, με αφορμή το την εφαρμογή του Νομοσχεδίου για την αστυνόμευση των πανεπιστημίων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση – κάλεσμα τονίζονται τα εξής:

«Την Πέμπτη 15 Απρίλη μπαίνει σε εφαρμογή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη.
Θα μπουν οι πρώτες μονάδες Ο.Π.Π.Ι (πανεπιστημιακή αστυνομία) στα πανεπιστήμια.
Σε περιόδους πανδημίας, όπου η ζωή βρίσκεται σε ύφεση, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά τις διαρκείς αντιδράσεις και τα δίκαια αιτήματα του λαού.

Αντίθετα, περνάει μία σειρά από αντιλαϊκά νομοσχέδια (βλ. αντεργατικό νομοσχέδιο, νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια), με σκοπό την κατοχύρωσή τους χωρίς τη δυνατότητα ύπαρξης δυναμικών αντιδράσεων από την πλευρά της κοινωνίας.

Μέσα σε αυτά τα νομοσχέδια έρχεται να προστεθεί και το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Μέσα σε ένα χρόνο όπου τα πανεπιστήμια είναι κλειστά, η κυβέρνηση αρνείται συστηματικά να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ και να ανοίξει όλες τις σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ωστόσο, βρίσκει τους τρόπους για να μεριμνήσει για τη θέσπιση και την εισαγωγή της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Οι προτεραιότητές τους είναι ξεκάθαρες. Μέλημά τους είναι η μεγιστοποίηση των κερδών τους μέσω της αποδυνάμωσης του λαού, της επαναφοράς του εργασιακού μεσαίωνα και της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων.

Για την επίτευξη του σκοπού τους θέλουν να κόψουν από τη ρίζα ένα σημαντικό αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο πηγαίνει κόντρα στους σχεδιασμούς τους, τους φοιτητές.

Δε θα τους περάσει. Οι σχόλες πάντοτε αποτελούσαν χώρους έκφρασης, αλληλεπίδρασης, αντίστασης και αγώνα. Και έτσι θα παραμείνουν. Ο αγώνας δεν τελειώνει στις 15 Απρίλη. Ο αγώνας τότε αρχίζει. Κάτω τα χέρια σας από τις σχολές και τις ζωές μας. Συγκεντρώσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις.

Το lockdown είναι ταξικό, όχι υγειονομικό! Άνοιγμα των σχολείων και των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας ΤΩΡΑ!

Κάτω ο νόμος-τερατούργημα. Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους/ες.

Ούτε σκέψη για αστυνόμευση, επιτήρηση, πειθαρχικά. Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται!

Ενάντια σε κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, προτάσσουμε τον συλλογικό ανατρεπτικό αγώνα».

Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία