«Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Με κεντρικό σύνθημα «ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης, η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη», ο Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Καρδίτσας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.
Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων που διοργάνωσε ο κλάδος, πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την διεκδίκηση των αιτημάτων που έχει θέσει με τις αποφάσεις της η Ολομέλεια, «για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Ανυφαντής σημείωσε ότι ο κλάδος διαμαρτύρεται για την αντιφατική πολιτική της κυβέρνσης στο θέμα της λειτουργίας των Δικαστηρίων την περίοδο της πανδημίας, αλλά της «εγκατάλειψης» των δικηγόρων.
«Η Δικαιοσύνη ενώ είναι ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας, δεν λειτούργησε με τον τρόπο που θα έπρεπε, ούτε όπως λειτούργησε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ στάθηκε στον ασαφή χαρακτήρα των ΚΥΑ που εκδόθηκαν και προκάλεσαν σύγχυση στη λειτουργία των δικαστηρίων.
Οικονομική βοήθεια και πράξεις
αναγκαστικής εκτέλεσης

Παράλληλα μίλησε για ελάχιστη οικονομική βοήθεια των δικηγόρων, την ώρα που μεσοσταθμικά η μείωση των εισοδημάτων κυμάνθηκε στο 40%. Αναφέρθηκε στην «κάθετη και χωρίς καμία διάκριση» αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης που ψηφίστηκε για το Νομό Καρδίτσας εξαιτίας του «Ιανού» και η οποία ισχύει μέχρι το Σεπτέμβριο. Χαρακτήρισε άδικο το συγκεκριμένο μέτρο που έχει επιπτώσεις σε πολίτες και στον κλάδο των δικηγόρων, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα θα πρέπει το εξετάσει η κυβέρνηση.
Τέλος ο κ. Ανυφαντής ανέφερε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος αναμένει την υλοποίηση του έργου της αναμόρφωσης του Δικαστικού Μεγάρου, με την κατασκευή της νέας πτέρυγας και της ενεργειακής αναβάθμισης του υφιστάμενου κτιρίου που προωθούνται απο τον συντοπίτη υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα.