«Όχι στη λεηλασία των Αγράφων» - φθηνό ρεύμα για όλο τον λαό

* KINHTOΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ * Κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση αύριο στον Τύμπανο

«Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα» φώναξαν το απόγευμα του Σαββάτου πολίτες και φορείς, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση – συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Την κινητοποίηση διοργάνωσε το «Συντονιστικό αγώνα για τα Άγραφα» και συμμετείχαν σωματεία, σύλλογοι, φορείς και πολίτες που διατράνωσαν την αντίθεση τους στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στον παρθένο ορεινό όγκο του Νομού.
Οι διεκδικήσεις, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα είναι:

-Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην παράδοση των Αγράφων  για τα κέρδη των μονοπωλίων. Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες στον Τύμπανο, άμεση ανάκληση των αδειών για τα 2 αιολικά πάρκα στον ιστορικό τόπο της Νιάλας και το Βοϊδολίβαδο και των υπόλοιπων αδειών για ΑΠΕ στην περιοχή.

-Την εκπόνηση συνολική Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την εγκατάσταση του συνόλου των αιολικών πάρκων και των συνοδών τους έργων (οδοποιία, γραμμές μεταφοράς κλπ) στην περιοχή των Αγράφων και όχι για κάθε ξεχωριστό αιολικό πάρκο.

-Η κυβέρνηση να πάρει πίσω όλους τους αντιπεριβαλλόντικούς νόμους που δίνουν γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

-Την κατάργηση των «πράσινων» τελών ΑΠΕ και άμεση μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος.

-Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και στο κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων.

-Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

– Μείωση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και πετρελαίου.

-Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.

-Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο για να μπορέσουν οι αγρότες να εξασφαλίσουν τη σοδειά τους.

-Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και στο οδικό, στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, όχι με προσωρινά μπαλώματα. Να παρθούν μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης και της ποιότητας του νερού στις περιοχές όπου εμφανίζονται ακόμα προβλήματα.

Αεροφωτογραφία από τις εργασίες που βρίσκονται εξέλιξη στον Τύμπανο της Αργιθέας

Παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής σε κινητοποίηση που θα γίνει αύριο στον «Τύμπανο» απευθύνει η «ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα». Η συνέλευση καλεί κάθε κάτοικο της Καρδίτσας και των Αγραφιώτικων χωριών, κάθε συλλογικότητα να συμμετέχει στην κινητοποίηση. Αρχικά θα γίνει συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο Αθλητικό Πάρκο, απ’ όπου θα ξεκινήσει η μετάβαση στον Τύμπανο.