10μηνη παράταση στην μεγάλη εργολαβία της ΤΕΡΝΑ για τις αποκαταστάσεις από τις ζημιές του «Ιανού»

Παράταση 10 μηνών χορήγησε το Υπουργείο Υποδομών και μεταφορών στην προθεσμία περαίωσης στο μεγάλο έργο αποκαταστάσεων υποδομών από τις ζημιές του «Ιανού» που υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ στη Θεσσαλία.

Με απόφαση του Υπουργού Κων. Αχ. Καραμανλή που δημοσιευτηκε σήμερα στη Διαύγεια,  εγκρίνεται η παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου του 2023, η οποία χορηγείται μετά από αίτημα της αναδόχου εταιρείας που προχωρά στις εργασίες αποκατάστασης για τους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίοιυ και Αργιθέας.

Η προθεσμία περαίωσης των έργων ήταν 18 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, ήτοι μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο η εταιρεία υπέβαλε εντός προθεσμίας αίτημα για παράταση της συνολικής προθεσμίας για 18 μήνες.

Η εταιρεία στο αίτημά της επικαλείται ως λόγους τα απανωτά καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στο Ν. Καρδίτσας και συγκεκριμένα τον «Διομήδη» και την «Ελπίδα» τον Ιανουάριο του 2022, την «Βιanca» τον Φεβρουάριο και τον «Φίλιππο» τον Μαρτιο, η «Genesis» τον Ιούνιο και ο «Fobos» τον Νοέμβριο που οδήγησαν σε διαδοχικές διακοπές των εργασιών, καθώς και τις επικαιροποιήσεις κήρυξης των Δήμων σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.