Μιλάμε για απινιδωτές και για μια στοιχειώδη υποδομή παροχής ιατρικής φροντίδας! Δεν μιλάμε ούτε για… διαστημόπλοια, ούτε για έργα που απαιτούν χρόνο και πολλά χρήματα.

Σε μια εβδομάδα οι Δήμοι της περιοχής μας μπορούν να λύσουν το πρόβλημα αυτό αγοράζοντας τους απινιδωτές. Δεν θα πέσουν έξω!

Ακολούθως η ΕΠΣΚ μπορεί να απευθυνθεί στον ιατρικό σύλλογο και να λυθεί και το θέμα της εκπαίδευσης ΚΑΡΠΑ, αλλά και της παρουσίας γιατρού στους αγώνες.

Βλέπουμε ότι κάποιοι Δήμοι (όχι όλοι) της περιοχής, έχουν δραστηριοποιηθεί ήδη. Ακόμη όμως το πρόβλημα υφίσταται.

Θυμίζουμε τα λόγια των διασωστών του ΕΚΑΒ όταν είχαμε το οδυνηρό συμβάν με τον Ηλία Μπρέλλα στο Μαυρομμάτι στις 15 Ιανουαρίου: “Αν υπήρχε απινιδωτής στο γήπεδο ο 21χρονος μπορεί σήμερα να ζούσε…”!!!

Οπότε, εκπτώσεις δεν μπορεί να γίνουν στην περίπτωσή μας, ούτε να περάσει το ζήτημα στη… λήθη όπως συνέβη κατά το παρελθόν.

Οι ποδοσφαιριστές που κινητοποιήθηκαν και δημιούργησαν έναν σύνδεσμο για να διεκδικήσουν τις στοιχειώδες συνθήκες άθλησης είναι άξιοι συγχαρητηρίων διότι δεν έμειναν στα λόγια.Οσοι τώρα απουσίαζαν απο τις μαζώξεις των ποδοσφαιριστών για μικροπολιτικά συμφέροντα είναι πραγματικά θλιβεροι΄.

Πρώτοι, με το θεσμικό τους ρόλο έπρεπε να σηκώσουν το ζήτημα και να φροντίσουν για την άμεση διευθέτησή του. Τόσο οι Δήμοι, όσο και η αθλητική ηγεσία.

Είναι τραγικό, αδιανόητο, να πεθαίνουν παιδιά στα γήπεδα και οι ποδοσφαιράνθρωποι ν’ ασχολούνται με τις… μεζούρες και τα γκολπόστ!!!

Θ.Κ.

Κι ενώ είναι σε εξέλιξη η κινητοποίηση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, διεξήχθησαν τα παιχνίδια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ. Κακώς, κατά τη γνώμη μας, διεξάγονται οι αναμετρήσεις, διότι θα έπρεπε πρώτα και ως μορφή πίεσης η ΕΠΣΚ να αναβάλει τους αγώνες μέχρι να εγκατασταθούν σε όλα τα γήπεδα οι απινιδωτές.  Ετσι ενδέχεται να δημιουργηθεί ένα κακό προηγούμενο.